Snelste speler op het WK loopt 2 km/u sneller dan Ronaldo

Cristiano Ronaldo kwalificeerde zich maandagavond met Portugal voor de achtste finales van het WK. Het snelheidsrecord moet hij voorlopig wel aan iemand anders laten.

Cristiano Ronaldo flitste tijdens Spanje – Portugal op een bepaald moment met een snelheid van 34 km/u over het veld in Sotsji. Ook Romelu Lukaku scoort goed in dit nevenklassement, met een topsnelheid van 32,8 km/u (tegen Panama). Tegen Tunesië klokte de spits van de Duivels af op 30,82 km/u. Samen met Yannick Carrasco was hij die dag de snelste speler van het Belgische team.

Maar de snelste van het hele WK-gezelschap komt voorlopig uit Peru. Vleugelverdediger Luis Advincula is de snelheidsduivel van dienst. In de eerste match van Peru (tegen Denemarken) kwam de 28-jarige verdediger ‘slechts’ aan 33,8 km/u. In de volgende wedstrijd (tegen Frankrijk) zoefde hij met 36,15 km/u over het veld. De kans lijkt ons niet zo groot dat er iemand nog sneller zal lopen.

We hebben de bewuste spurt uit Peru – Frankrijk niet gevonden, maar zagen op YouTube wel een filmpje van een indrukwekkende spurt die Advincula trok bij zijn clubelftal Lobos BUAF in Mexico. Voor alle duidelijkheid: Advincula is de man in het blauwe shirt die zijn tegenstander remonteert. Ter vergelijking: Usain Bolt klokte tijdens zijn wereldrecordrace op de 100 meter in 2009 een topsnelheid van 44 km/u.

Advincula is met Peru wel al uitgeschakeld. Dinsdagnamiddag spelen de Zuid-Amerikanen hun laatste groepsmatch tegen Australië.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?