Simpele tip om na je werk te gaan trainen in plaats van in je zetel te ploffen

Veel mensen hebben er last van: ze beginnen de dag met het goede idee om na het werk te gaan lopen. Maar zodra ze thuis zijn, ploffen ze even in de zetel ... om er niet meer uit te geraken. Dat kan beter!

Julie Van den Steen, die samen met Peter Van de Veire de MNM-luisteraars door de ochtendspits loodst, heeft zo haar eigen methode om bovenstaande situatie niet mee te maken. Die is even eenvoudig als efficiënt.

“Twee op de vijf dagen loop ik als ik thuiskom van de VRT. Op een normale dag – zonder extra vergaderingen – is dat rond 14 uur. Ik neem mijn loopkleren meestal mee en stop op de weg naar huis in een tankstation om mij om te kleden. Ik trek mijn loopkleren aan en rij dan door naar de Watersportbaan of Blaarmeersen. Als ik eerst naar huis ga, bestaat het gevaar dat ik in de zetel plof en er niet meer uitgeraak. Tijdens het weekend loop ik meestal op zaterdagmorgen. Op vrijdagavond gaat het licht dikwijls niet te laat uit, waardoor ik op zaterdag rond zes uur wakker ben. Rond negen uur zit mijn loopje er vaak al op. Als je begint met een looptocht, is je dag al half gewonnen. Een zalig gevoel!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?