Sigma Sport doet de ronde

Met de RC 14.11 biedt Sigma Sport voor het eerst een loophorloge aan waarmee sporters naast hun hartslagwaarden, afstand en snelheid nu ook hun rondetijden kunnen analyseren.

Het hart van deze runningcomputer van Sigma Sport is de R3-zender in de borstriem. De daarin geïntegreerde drie-assige bewegingssensor zorgt via de draadloze STS Run overdracht voor de nauwkeurige registratie van hartslag, afstand en snelheid.

Aan de hand van de Easy LapView-functie worden de verschillende trainingsronden opgenomen en eerder afgelegde ronden zijn op elk moment van de training in te zien. Bovendien beschikt de RC 14.11 over een rondeteller die maximum 99 ronden kan vastleggen.

De RC 14.11 beschikt over een overzichtelijke display met achtergrondverlichting. Met behulp van de trainingszone-automatiek waarmee individuele trainingszones kunnen worden berekend, kan je doelstellingen als afvallen, verhoging van het uithoudingsvermogen of verbetering van de fitheid eenvoudig bereiken. Zowel een akoestisch signaal als een pijl op het scherm geven aan of de loper in zijn/haar optimale gebied traint of dat hij/zij de intensiteit moet verhogen of verlagen.

Dankzij 90 uur logboekcapaciteit legt de RC 14.11 alle voor de training relevante waarden vast. Deze gegevens kunnen met het meegeleverde dockingstation overgedragen worden naar de analysesoftware Data Center 2.1, waarmee je in tabellen en grafieken een helder overzicht van je prestaties krijgt en het verloop van je training kan documenteren. 

De runningcomputer RC 14.11 is verkrijgbaar in de kleuren grijs en geel, inclusief R3-zender, textielborstriem Comfortex+, dockingstation en analysesoftware Data Center 2.1. De adviesprijs is 139,95 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?