Schrikwekkend beeld van voeten loopster na tocht in de sneeuw

Lees je dit op een nuchtere maag - of kom je net van tafel - dan is het misschien verstandig om niet helemaal naar onderen te scrollen. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Onderstaande foto verscheen op de Facebook-pagina van Trail and ultra Running en later ook op die van ReMar, dat mensen klaarstoomt voor een job in de verpleegkundige sector. Je kan dus al raden welk soort verhaal nu volgt.

Een loopster had volgens de ReMar al zo’n 8 kilometer in de diepe sneeuw afgelegd. Onderweg was er gesmolten sneeuw in haar schoenen gelopen, waardoor haar sokken nat waren geworden. De vrouw besliste om terug te keren, maar had nog 8 kilometer voor de boeg. Ze besefte snel dat ze medische hulp nodig had, want haar voeten waren gezwollen. En door de vele ontstekingen, waren de blaren ook niet op een hand te tellen.

Chirurgen vreesden dat een van de tenen misschien zou afsterven, maar uiteindelijk liep het toch nog goed af. Het bericht op de Facebook-pagina van ReMar eindigt met: “De vrouw kan nog altijd doen wat ze graag doet: hiken, skiën en lopen.”

Onderstaande foto is uiteraard zeer extreem. Wie in ons land een loopje in een besneeuwd landschap onderneemt, hoeft niet meteen schrik te hebben. Dat is nog altijd niet te vergelijken met een tocht in de diepe sneeuw. Maar hecht aub belang aan je materiaal (schoenen, kousen, …).   

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?