Schoon volk op St. Bavoloop

De 21ste St. Bavoloop in het Nederlandse Rijsbergen belooft aanstaande zaterdag een spannende strijd te worden. Onze landgenoot Tom Van Hooste bindt er de strijd aan met enkele Nederlandse toppers.

Tom Van Hooste maakt zijn opwachting in de populaire stratenloop in Rijsbergen. (foto belga)
Sinds de eerste St. Bavoloop in 1988 is deze stratenloop een begrip geworden in de atletiekwereld. Voor het hoofdnummer, de 10 km wegwedstrijd, zijn heel wat topatleten uit de marathon uitgenodigd.

Tom Van Hooste
, die ons land in augustus vertegenwoordigt bij de marathon op de Spelen in Peking, en Stefan van den Broek, 5e in de marathon van Antwerpen, zullen van de partij zijn. Onze landgenoten nemen het op tegen Nederlandse toppers als Koen Raymakers, Martin Lauret en Jeroen van Damme.

De organisatie is erg blij met de komst van de vele toppers naar West-Brabant. Het publiek kan het verloop van deze wedstrijd goed volgen, aangezien de atleten in de St. Bavostraat vijf maal voorbij komen. Behalve topsport is er in Rijsbergen ook plaats voor een zomerkermis en veel amusement op de terrasjes in de St. Bavostraat.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?