Saartje Vandendriessche: ‘Even schrikken toen ik verloren liep in het bos’

Het zijn drukke tijden voor televisiepresentatrice Saartje Vandendriessche. Naast haar werk voor 1000 zonnen lanceert ze weldra ook een eigen kledinglijn. Tussendoor loopt ze ook nog. En veel.

Ik heb geluk. Begin juni spreek ik met Saartje Vandendriessche een datum af voor dit interview. Het is op dat moment slecht weer. Barslecht zelfs. De ene plensbui na de andere in combinatie met bangelijke onweren. Niet meteen de ideale omstandigheden voor een zomerse fotoshoot. Maar wanneer ik samen met fotograaf Vincent in Lint arriveer, breekt het wolkendek open en verschijnt er een staalblauwe hemel. De zon schijnt in al haar glorie, al is Saartje op dit ogenblik vooral in de ban van een ander hemellichaam.

Je bent meter van de Kom op tegen Kanker-campagne Loop naar de Maan. Hoe kwamen ze bij jou terecht?
Saartje Vandendriessche: “Het idee kwam van loopmaatje Steven Terlaeken. Traditioneel vindt er tijdens het hemelvaartweekend een populair fietsevent plaats in het kader van Kom op tegen Kanker, waarbij de deelnemers 1000 km afleggen. De organisatie was op zoek naar een gelijkaardig loopproject en was meteen enthousiast toen Steven Loop naar de Maan voorstelde. Samen met Tine Embrechts en Bart De Pauw hebben we onze schouders onder dat project gezet. Het spreekt mij enorm aan omdat het sport en de strijd tegen kanker combineert. Zelf doe ik mijn uiterste best om zo gezond mogelijk te leven. Maar dat is natuurlijk geen garantie: kanker is uiteindelijk toch een loterij.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?