Running Tour strijkt neer in Knokke en Brugge

Deze week worden alles samen bijna 10.000 lopers verwacht op de Knokke 10 k en Dwars door Brugge. Knokke 10 k vindt traditioneel plaats op 1 mei. Enkele dagen later, op zondag 4 mei, maakt de Brugse binnenstad zich op voor Dwars door Brugge.

Beide stadslopen trekken niet alleen het grote publiek, maar tellen ook mee voor de Partena Run Classics, een regelmatigheidscriterium voor Belgische toplopers. Na de eerste manche, 2 weken terug in Antwerpen, staan Hans Janssens bij de mannen en Nathalie De Vos bij de vrouwen aan kop.

Beide favorieten zullen in Knokke aan de start staan. Janssens past wel voor Brugge en dat is voor West-Vlaming Tom Compernolle de ideale gelegenheid om op te schuiven in de rangschikking. Bij de vrouwen tekent De Vos wel present in Brugge. Daarmee is ze meteen torenhoog favoriete.

3.500 IN KNOKKE EN 6.500 LOPERS IN BRUGGE

Knokke en Brugge blijven ook bij het brede publiek populair. Op beide wedstrijden hebben de deelnemers de keuze tussen een korte en een langere afstand. Omwille van het succes werd dit jaar beslist om de timing, zowel in Knokke als Brugge, te doen met chip. Zo kent iedereen nadien zijn of haar correcte nettotijd. Iedere loper kan zijn borstnummer en chip ter plaatse afhalen. Wie niet vooraf is ingeschreven kan zich de dag zelf nog inschrijven.

DWARS DOOR BRUGGE MET NIEUW AANTREKKELIJK PARCOURS

De aanloop vanuit de Spoorwegstraat naar het centrum werd hertekend. Het eerste smalle stuk langs de vaart werd geschrapt. Het parcours leidt de lopers vanaf dit jaar via Sint-Michiels naar ’t Zand.

Het gedeelte in het centrum wordt in de andere richting gelopen dan de laatste jaren het geval was. De exacte lengte van het parcours is 14,7 km.
 
Coördinator Rudy Vannieuwenhuyse: “Omwille van het toenemend aantal deelnemers wilden we geen enkel risico nemen langs de vaart. Daarom werd het eerste stuk helemaal herbekeken. Ik denk dat het parcours nog aantrekkelijker is dan de laatste jaren.”

Programma Knokke 10 k – 1 mei:
11u00: start inschrijvingen in Sporthal De Stormmeeuw
14u00: Chiquita Kids Run 1 km
14u30: Knokke Jogging 3,5 km
15u00: Knokke 10 k
Start: Albertlaan / finish: Gemeenteplein


Programma Dwars door Brugge – 4 mei:
11u00: start inschrijvingen in de sporthal van de Campus Ter Groene Poorte
14u00: Chiquita Kids Run 1 km
14u00: Dwars door Brugge 4,7 km (start: Minnewater)
15u00: Dwars door Brugge 14,7 km
Start & finish: Campus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?