Runners’ Lab Nationaal Park Trail Maasmechelen: coronaproof lopen en wandelen in de krokusvakantie!

Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige nationale park in België. Tijdens de krokusvakantie kan je er - volledig coronaproof uiteraard - meedoen aan de Runners' Lab Nationaal Park Trail Maasmechelen!

De allereerste Runners’ Lab Nationaal Park Trail Maasmechelen neemt je mee door een verrassend stuk natuur met uitgestrekte dennenbossen, heide en duinen, meren, mijnterrils en grootse vergezichten. Op 13, 14, 17, 20 en 21 februari kunnen lopers en wandelaars coronaproof van al dit moois genieten. Er zijn 3 afstanden: 7,5 km, 12,5 km en 22,5 km.

Dirk Dexters, fervent (trail)loper uit Maasmechelen, bouwde het parcours. “Het Nationaal Park is een ongelofelijke speeltuin voor lopers en wandelaars”, zegt hij op de website van het gloednieuwe evenement. “We hielden rekening met iedereen zijn niveau. In het parcours van de 22,5 km zitten 2 pittige terrils. Wie nooit eerder in Maasmechelen kwam lopen, zal niet geloven dat er zo een unieke trails in Vlaanderen liggen.”

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen per dag en per tijdslot beschikbaar. Lopers kunnen tussen 9u en 15u starten. Wandelaars vertrekken ’s voormiddags. Wie graag de langste afstand wil wandelen, start tussen 9u en 10u. Bij je inschrijving kies je zelf dag en startuur. Inschrijven kan vanaf woensdag 20 januari om 11u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?