Runners’ lab Abdijentocht wordt vierdaagse in Hemelvaartweekend

Op Hemelvaartsdag vindt tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo traditioneel de Runners' lab Abdijentocht plaats. Dat zal ook dit jaar zo zijn ... met nog drie extra dagen er bovenop!

Die extra dagen hebben alles te maken met de coronacrisis. Meer dagen maakt een betere spreiding van de deelnemers op het uitgepijlde parcours mogelijk. De organisatie werkte in samenwerking met gezondheidsexperts een coronaveilig format uit.

Op donderdag 13 mei – Hemelvaartsdag – en zondag 16 mei is de Runners’ lab Abdijentocht voorbehouden voor lopers. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei kan er gewandeld worden. Deelnemers kiezen zelf een dag en tijdsslot, maar de plaatsen per dag en per tijdsslot zijn beperkt.

Naast de traditionele 16 km staan er ook een tocht van 6,5 km en een tocht van 35 km op het programma. De abdij van Averbode ligt op het parcours van alle drie de tochten. Wie de 35 km loopt of wandelt, zal ook langs de abdij van Tongerlo passeren. Domein De Vijvers in Averbode is de start- en finishplaats van alle afstanden. Omwille van COVID-19 zal er dit jaar uitzonderlijk geen pendeldienst zijn tussen Averbode en Tongerlo.

De inschrijvingen voor de Runners’ lab Abdijentocht openen vrijdag om 15u. Dit populaire loop- en wandelevent maakt deel uit van de Nature Trail Series. Daarin doorkruisen deelnemers de mooiste plekjes natuur die ons land te bieden heeft.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?