Run en fun op de Odlo Running Day

Op donderdag 28 mei vond de Odlo Running Day plaats, op een locatie die tot op het laatste moment top secret was. Onze vrouw trok haar mooiste Odlo-kleren aan en liet zich verrassen. Lees hier haar verslag.

28 mei: D-Day, of beter O-Day met de O van Odlo. Al weken keek ik uit naar dit verrassingsevent. Wat ik op voorhand wist? Dat we op een geheime locatie in een volledige Odlo-outfit zouden gaan lopen. Spannend!

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik om half acht ’s morgens te horen kreeg dat we de binnenstad van Amsterdam onveilig gingen maken. Tijd voor een vreugdedansje was er helaas niet want we moesten meteen vertrekken. Met twee PR-dames en een Franstalige journaliste reden we naar de hoofdstad van Nederland, waar we in brasserie Hofje van Wijs op de Zeedijk, het internationale Odlo-gezelschap zouden ontmoeten.

En er heerste inderdaad een gezellige drukte in het cafeetje. Mensen uit Nederland, Duitsland en Zwitserland heetten ons van harte welkom. Uitgebreid kennismaken was iets voor later, want we hadden slechts een kwartiertje voor onze training zou starten. Snel iets drinken, een zwart Odlo-regenvestje aantrekken – de lucht zag er dreigend zwart uit – en weg waren we.

Een saai loopje zou het niet worden. Paul, de Amsterdamse gids, maakte er een heuse sightjogging van, een combinatie van sightseeing en jogging. Op een rustig tempo liepen we door de Amsterdamse straten en kregen we insider-uitleg bij bekende en minder bekende plaatsen van de stad. Zo’n opvallende loopbende kon op heel wat bekijks rekenen bij de Amsterdammers en ook de Japanners haalden snel hun fototoestellen boven.

Na ons middagtochtje van zo’n vijf kilometer mochten op een bootje plaatsnemen, onder een dekentje voor wie het wat fris had. Geen gewone boot zo bleek, maar een echte lunchboot! De heerlijke hapjes en smoothies van Lite/Dark waren in een mum van tijd op. Daarna genoten we van een middagdutje onder een stralende zon, terwijl we de Amsterdamse binnenstad vanop de grachten verkenden.

Na een uurtje waren we volledig uitgerust en konden we er weer tegenaan. De lunchboot zette ons af aan het Hardrock-Café, de Odlo-regenjasjes verdwenen in een bakfiets en in onze zomerse Odlo-outfit liepen we naar het Vondelpark. Het tempo ging omhoog en we slingerden op een lint door de onverharde weggetjes van het bekendste park van Amsterdam. Dat was een mooi gezicht, met al die Odlo-kleren in verschillende kleuren. Na een kilometer of drie vond trainer Paul het tijd voor een stretching. Met onze gekke bewegingen maakten we de wandelaars in het park aan het lachen. Ik geef ze geen ongelijk, we zagen er ook echt hilarisch uit.

We lieten het Vondelpark achter ons en liepen recht naar Balthazar’s Keuken een modern restaurant dat eten serveert in een hippe ‘healthy style’. Met 9 km op de teller hadden we wel een stevig avondmaal verdiend. En dat kregen we ook: het voorgerecht (vijf hors-d’oeuvre!), hoofdgerecht en dessert waren pareltjes voor het oog, en bovendien superlekker. De perfecte afsluiter van een sportieve Odlo Running Day vol verrassingen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?