Regen kan pret niet drukken op GvA Mechelen Urban Trail

Lopen en/of wandelen door de regen... maar ook en vooral door een resem historische panden en langs leuke verrassende locaties. Met 6000 deelnemers was ook de vijfde editie van de GvA Mechelen Urban Trail een geweldig succes!

De Gazet van Antwerpen Mechelen Urban Trail was de achtste en laatste manche van de Keytrade Bank Urban Trail Series 2018. Na Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel, Bergen, Brugge en Namen was het zaterdag aan Mechelen. Op een prachtig parcours door de binnenstad met liefst 25 toplocaties – een record binnen de Keytrade Bank Urban Trail Series – toonde de Mechelse nocturne alweer dat cultuur en sport hand in hand gaan.

De deelnemers konden kiezen voor een tocht van 5 of 10 km. In 8 waves tussen 19u30 en 21u35 – met in de eerste wave een combinatie van lopers en wandelaars en in de latere waves alleen maar lopers – gingen de 6000 deelnemers van start. Schepen van Sport Stefaan Deleus was een man met een missie en gaf met de glimlach het startschot voor alle waves. Place to be was traditiegetrouw de Veemarkt, waar start en finish gesitueerd waren.

Onderweg konden de deelnemers ‘nieuwkomers’ op het parcours als het Hof van Busleyden, het stedelijk conservatorium, kunstencentrum nona, basisschool GO SHIL! en theaterhuis Moonbeat – waar speciaal voor de deelnemers van de GvA Mechelen Urban Trail een voorstelling werd gespeeld – ontdekken.

Klassiekers als kazerne Dossin, brouwerij Het Anker (waar een speciale supporterszone was opgezet en een bandje voor aanstekelijke en aanmoedigende muziek zorgde), congres- en erfgoedcentrum Lamot en het stadhuis mochten uiteraard ook niet ontbreken.

Na de finish kon elke deelnemer genieten van een lekker soepje, aangeboden door Delhaize, en een fris getapte Maneblusser Wit. De GvA Mechelen Urban Trail kaderde ook opnieuw binnen Mechelen houdt je Warm, een resem gezellige kerst- en winteractiviteiten in Mechelen tussen 7 december en 6 januari. En dat warm houden mocht je zeker letterlijk nemen, want alle deelnemers kregen een kerstmuts van de stad Mechelen cadeau…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?