Regen deert Roparunners niet

326 teams, waaronder 10 Belgische, hebben op Pinkstermaandag na 525 km de eindmeet gehaald van de Roparun. Een dodelijk ongeval met een vrijwilliger overschaduwde de 22ste editie.

328 ploegen waren zaterdag in Parijs en Hamburg van start gaan om op Pinkstermaandag op de Coolsingel in Rotterdam te finishen. Elk team bestond uit zo’n 25 leden, onder wie maximaal acht lopers die elk ongeveer 65 km liepen, en daarnaast ook een aantal begeleidende fietsers, verzorgers en chauffeurs.

Slechts twee teams moesten onderweg de strijd staken. Even voor de middag finishte het eerste team en rond 18u kwamen de laatste estafettelopers over de meet. Team Running Vezet overbrugde het snelst de 525 km, met een gemiddelde snelheid van liefst 16,45 km/u. De Rode Lopers uit Rumbeke (12,8 km/u) was het rapste Belgische team. De uitslagen van de andere landgenoten vind je in het kader onderaan dit artikel.

De race werd overschaduwd door het overlijden van een van de vrijwilligers. De motorrijder kwam om het leven toen hij vrijdag op weg was naar Hamburg. Uit eerbetoon reden maandag alle vrijwillige motorrijders in stilte over de finish.

Tijdens de Roparun zamelden de deelnemers geld in ten voordele van kankerbestrijding. Vorig jaar werd er ruim 5,5 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. De opbrengst van deze 22ste editie is nog niet bekend.

Belgische teams in de Roparun
De Rode Lopers (Rumbeke) 12,8 km/u
De Kloddelopers (Zele) 12,34 km/u
Moerenlopers (Zele) 11,68 km/u
Cargill Cocoa & Chocolate Runners (Moeskroen) 11,64 km/u
Samenloop (Roosdaal) 11,6 km/u
Team Opwijk (Opwijk) 11,3 km/u
Vrienden Lotgenoten Vlaanderen (Londerzeel) 11,2 km/u
ING Life & Non Life Belgium (Brussel) 11,14 km/u
SD Worx (Antwerpen) 11,04 km/u
No Better Beginners (Brussel) 11,04 km/u

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.