Recordopkomst voor Jogging van Verviers

Onder een stralende hemel en massale publieke belangstelling vond de Jogging van Verviers plaats. Bij de mannen was de zege voor Florent Caelen, bij de vrouwen won Sarah Balancier.

Verviers staat bekend om zijn selectief parcours. (foto gert vanden broeck)

Zaterdag beten de jongeren de spits af. Zij liepen per leerjaar door de straten van Verviers, in totaal waren ze met 1050. Zondag kwamen er dan 400 lopers aan de start van de 5 kilometer en 2600 op de 13 kilometer. In totaal namen er meer dan 400 deelnemers meer mee dan de vorige editie.
Op de vijf kilometer ging de overwinning bij de jongens naar de 13-jarige Clement Deflandre in 18’49”. Bij de meisjes was Laura Carnol de snelste in 23’03”.

LASTIG PARCOURS

De jogging van Verviers staat bekend om zijn lastig parcours en één van die hellingen was ook de scherprechter in de wedstrijd bij de mannen. Vrij snel na de start had er zich een kopgroep van acht gevormd. Na vijf kilometer vonden Florent Caelen, de winnaar van vorig jaar, en Koen Neven het nog te traag gaan en zij gingen er samen vandoor.
Op de Piedvache, een lange en lastige helling, voerde Caelen de forcing. De 21-jarige inwoner van Soumagne hield stand en bouwde zelfs een voorsprong uit van 50 seconden. Neven, een 33-jarige loper uit Riemst, pakte de tweede plaats voor Olivier Pierron.

RIJSTTAART

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de 26-jarige Sarah Balancier. Net als alle andere deelnemers kon zij na de aankomst genieten van een lekker stuk rijsttaart, dé specialiteit van Verviers.
Jogging van Verviers
MANNEN
1. Florent Caelen 41’23”
2. Koen Neven 42’11”
3. Olivier Perron 43’12”

VROUWEN
1. Sarah Balancier 49’44”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?