Recordaantal van 5.315 deelnemers in Battle of the Ardennes

Zaterdag 27 juni wordt in Durbuy de tweede editie van de Battle of the Ardennes georganiseerd. Met 5.315 deelnemers is deze hindernissenloop van 11,5 of 23 km met minstens 15 hindernissen het grootste loopevenement in Wallonië.

Er zullen zaterdag dus 5.315 deelnemers aan de start staan, dat zijn er maar liefst 1.300 meer dan tijdens de eerste editie vorig jaar. Battle of the Ardennes is daarmee opnieuw helemaal volzet. Je kan ter plaatse niet meer inschrijven, maar komen kijken naar dit spectaculaire loopevent kan uiteraard wel. 4.700 lopers nemen deel aan de 11,5 km. De overige 600 lopen het parcours tweemaal en zullen dus 23 km afleggen, een echte heldenprestatie!

De start- en aankomstlocatie verhuist dit jaar van het centrum van Durbuy naar Barvaux even verderop. Een passage door het centrum van Durbuy blijft wel behouden. Hierdoor krijgen de deelnemers een gloednieuw parcours van 11,5 km, met maar liefst 325 hoogtemeters, voorgeschoteld. Er werd bij het uittekenen van het parcours optimaal gebruik gemaakt van de natuurlijke hoogteverschillen: zo bedraagt de helling die bij de tweede hindernis moet worden overwonnen, maar liefst 21%!

De deelnemers krijgen, naast een prachtig parcours doorheen de omgeving van Barvaux en Durbuy, ook nog eens 15 spectaculaire proeven voorgeschoteld, die ze moeten overwinnen alvorens de finish te bereiken. De afgelopen week werden reeds verschillende proeven bekendgemaakt. De deelnemers zullen proeven met ronkende namen als L’EN FER, MIKADO en TOBOGAAAAAN moeten overwinnen. Heel wat hindernissen werden nog niet bekendgemaakt en blijven een verrassing tot op de dag zelf.

Om het comfort van de deelnemers zo groot mogelijk te maken zullen de deelnemers om de 7 minuten in waves van 250 personen starten. De eerste start wordt gegeven om 13u00.

“Deelnemers komen uit heel België. Alle provincies zijn sterk vertegenwoordigd. Heel veel deelnemers blijven het ganse weekend in de regio. Sport verbindt. De Spartacus Series zijn daar het perfecte voorbeeld van. Op twee jaar tijd is dit evenement uitgegroeid tot het grootste loopevenement van Wallonië en daar zijn we fier op”, zegt Guillaume Jamart van organisator Golazo sports.

Barvaux-sur-Ourthe, een deelgemeente van Durbuy, is trots om nu zaterdag 27 juni de tweede editie van Battle of the Ardennes, het grootste loopevenement in Wallonië, te mogen ontvangen.” Schepen van Sport Francis Dumoulin voegt daar in naam van het Schepencollege nog aan toe: “Het is vanzelfsprekend dat we deze grootse sportmanifestatie, die deelnemers uit alle hoeken van het land de kans geeft om op een originele en sportieve manier de kleinste stad ter wereld en zijn omgeving te ontdekken, ondersteunen.”

Vanaf 11u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen aan de inschrijvingen op de grote terrein aan Parc de Juliénas in het centrum van Barvaux, waar ook de start en de finish liggen. Iedere deelnemer krijgt een uniek Battle of the Ardennes T-shirt en een prachtige medaille aan de finish. Voor supporters is de toegang gratis.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?