Primeur: sterrenrestaurant bevoorraadt lopers tijdens marathon

Gelletjes, water, sportdrank, fruit, ... Het zijn de typische dingen die je aan een bevoorradingspost vindt. Maar de post van een gloednieuwe wedstrijd, zal er allicht wat anders uitzien dan degene op de foto.

Je moet al goed zoeken op de wereldkaart om een land te vinden waar geen marathon georganiseerd wordt. Ook de Faeröer – een eilandgroep ten noorden van Schotland met zo’n 50.000 inwoners – heeft er nu eentje. De eerste marathon vindt plaats in het tweede weekend van september en loopt door bergachtig gebied.

De organisatie maakt zich ook sterk dat het voor een primeur zorgt. Vroeg in de race wacht de deelnemers een bevoorrading aan KOKS, het restaurant van chef Poul Andrias Ziska dat van Michelin 1 ster kreeg. Wat de lopers exact zullen meekrijgen, is niet geweten, maar KOKS staat erom bekend dat het vooral lokale producten gebruikt.

Aan deze marathon met sterrenbevoorrading nemen zo’n 250 lopers deel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?