Polar brengt kleur aan

Polar breidt het gamma van zijn hartslagmeters FT4, FT2 en FT1 uit met enkele modellen in frisse kleuren. Ook de RCX5 kreeg een variant, in opvallend rood. Want zowel beginnende sporters als fervente multisporters zien er graag goed uit tijdens het sporten.

De Polar RCX5, FT4 en FT2. (foto polar)
De RCX5 is een allround hartslagmeter met verschillende sportprofielen waarmee je snel kunt wisselen tussen de verschillende sportdisciplines die je beoefent. Zwemmen, fietsen, lopen, langlaufen of roeien… De RCX5 kan het allemaal aan en hij komt er nu dus ook in een knalrode uitvoering.

De Polar RCX5 is als hartslagmeter afzonderlijk beschikbaar maar ook als Running set met de s3+ stride sensor voor het meten van loopsnelheid, tempo en afstand. De Bike set bevat de CS W.I.N.D snelheidssensor en de Multi set is uitgerust met de ultracompacte G5 GPS sensor waarmee buitensporters informatie over hun snelheid, tempo en afstand krijgen. Nadien kan je via de compatibele software en web service de afgelegde route op een kaart kan bekijken.

Startende sporter?

Beginnende sporters kunnen in stijl starten met de nieuwe kleurenversies van de FT4, FT2 of FT1. Deze fitnessmodellen van Polar zijn er ook voor sportievelingen die zoeken naar een meer uitgebreide maar toch eenvoudige trainingsbegeleiding. De FT1 (49,90 euro) en FT2 (59,90 euro) beschikken over een groot en goed afleesbaar display voor een duidelijke hartslagweergave, ze hebben een instelbare HF-zone en een gemakkelijke eenknopsbediening. Uiteraard hebben ze een gecodeerde zender zodat storing met andere HF-meters vermeden wordt.

De FT4 is iets uitgebreider, met Target Zone (train je met de juiste intensiteit?), OwnCal (weergave calorieverbruik) en een geheugen voor de laatste 10 trainingen. Prijs: 79,90 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?