Pippa Middleton finisht als 13e vrouw in Great Wall Marathon

Oudere zus Kate Middleton staat misschien vaker in de spotlights, maar op sportvlak is het Pippa die hoge toppen scheert. Ze kwam namelijk als 13e vrouw over de finish van de Great Wall Marathon.

De Great Wall Marathon in China is een loodzware loopwedstrijd waarin maar liefst 5164 treden beklommen moeten worden. En dat deed Pippa uitstekend. Bij een temperatuur van 29 °C kwam ze na 4 uur en 54 minuten over de eindstreep, als 13e vrouw en 69e op 2444 deelnemers.

Na de race wist Pippa de organisatie te vertellen dat de adembenemende uitzichten de fysieke uitputtingsslag ruimschoots compenseerden. “Het was lang en zwaar, maar de stukken op de Chinese Muur waren sensationeel. De hele marathon was een unieke ervaring”, aldus Pippa. De jongere zus van Kate zamelde dankzij haar prestatie een grote som geld in voor de British Heart Foundation, een goed doel waarvan ze ambassadeur is.

Pippa schuwt geen zware fysieke inspanningen, dat bewees ze eerder al door deel te nemen aan de legendarische Inferno Cross Country skiwedstrijd in Zwitserland. Vorig jaar haalde Pippa samen met haar broer James de finish van de Ötillö Swim-Run, een wedstrijd over 75 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?