Pichal en Embrechts lopen voor A

Radiopresentator Sven Pichal en actrice Tine Embrechts zijn de nieuwe loopambassadeurs van Antwerpen. Pichal trok woensdag zijn loopschoenen aan voor een loop in het Nachtegalenpark.

Antwerpen spoort al sinds 2009 haar bewoners aan om te joggen. Tegen 2013 moet er in de stad maar liefst 42 kilometer nieuw loopparcours bij komen, gespreid over 27 locaties. Er kwam ook een loopgids uit om de Antwerpenaars wegwijs te maken en die is dit jaar al aan zijn derde editie toe, met enkele nieuwe loopparcoursen en een artikel over loopschoenen.

Sven Pichal en Tine Embrechts zijn de nieuwe gezichten van de loopcampagne in 2012. De radiopresentator trok woensdag al zijn loopschoenen aan om samen met andere joggers twee rondjes van 3 kilometer te lopen in het Nachtegalenpark. 

Pichal liep twee jaar geleden de 5 kilometer van de DVV Antwerp 10 Miles. “Ik heb die wedstrijd uitgelopen, maar mijn schoenen verdwenen daarna weer in de kast”, zegt de radiopresentator in Gazet van Antwerpen.

“Toen de stad mij vorig jaar vroeg om loopambassadeur te worden, heb ik direct toegezegd. Ik heb een beetje groepsdruk nodig, want anders hou ik het niet vol. Zo heb ik ook een fitnessabonnement, maar ik ben de beste sponsor van deze fitness, want ik ga nooit. In tegenstelling tot twee jaar geleden wil ik nu voor de ten miles gaan.”

Pichal laat zich niet afschrikken door de doemberichten over de ongezonde lucht in Antwerpen. “Ach, het is altijd wel iets”, relativeert hij. “Als je daar allemaal rekening mee moet houden, dan mag je zelfs niet meer buiten komen. Door te joggen, wil ik ook een statement maken tegen al die onheilsberichten.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?