Peter Van de Veire: ‘Ik ben een luie loper’

Peter Van de Veire heeft een haat-liefdeverhouding met lopen. Nu het trauma van de Coopertests op de speelplaats van het College is verwerkt, kan hij eindelijk genieten van rustig joggen, zo vertelt hij in het septembernummer van running.be magazine.

Van de Veire is nog maar enkele weken geleden verhuisd en hij zoekt nog volop naar leuke loopplekjes in de directe omgeving. Hij neemt ons mee op een rondje van zowat 4 km langs groene weiden, met als enige toeschouwers enkele tientallen apathische koeien, die wat verveeld naar die in het zwart geklede loper staren. Of toch niet … ook een opgeschrikte boerin komt snel poolshoogte nemen, wanneer het flitslicht van de fotograaf de rust in het landelijke decor verstoort.

Hoe belangrijk is lopen in je leven?
“Als ik mijn best doe, trek ik één tot twee keer per week mijn loopschoenen aan voor een rondje van een vijftal kilometer. Het drama is dat de goesting om te gaan lopen meestal ver te zoeken is. Mijn vrouw is op dat vlak veel gedisciplineerder, zij vertrekt gewoon. Die afkeer voor lopen dateert al van in mijn kindertijd. Zo heb ik verschrikkelijke herinneringen aan de Coopertest die we moesten doen op de speelplaats van het College. In plaats van ons uit te leggen dat we onze krachten moesten doseren, liet de leerkracht ons als een kip zonder kop vertrekken. Het duurde niet lang tot we helemaal buiten adem waren en dan duren 12 minuten héél lang. Ook de Scholencross staat in mijn geheugen gegrift. Het duw-en-trekwerk bij de massale start en de onderlinge schoppartijen onderweg … Brrr, ik krijg het er nog altijd koud van.”

Lees het volledige interview in het septembernummer van running.be magazine, nu in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?