Paula Radcliffe opent loopcentrum in Zwijndrecht

Zondag openen RS Lab en Energy Lab een nieuw internationaal loopcentrum. Niemand minder dan Paula Radcliffe komt naar Zwijndrecht afgezakt om te gaan lopen met de klanten.

Autobestuurders die de E17 van Antwerpen naar Gent nemen kunnen alvast niet naast de nieuwbouw kijken.. (foto energy lab)
Beide ondernemingen besloten onlangs de handen in elkaar te slaan en zich samen te vestigen in Zwijndrecht. In het nieuwe centrum zal alles in het teken staan van de loper of loopster.

Runners Service Lab specialiseert zich al meer dan dertig jaar in het adviseren van de correcte loopschoenen en het voorkomen en behandelen van (sport)blessures. Door de jaren heen bouwde de onderneming zowel nationaal als internationaal een stevige reputatie op. Zo mag het onder meer Paula Radcliffe, wereldrecordhoudster op de marathon, tot haar klanten rekenen.

Jempi Wilssens, die samen met zijn zoon Koen Wilssens initiatiefnemer is van dit project, legt uit: “De nieuwbouw heeft een oppervlakte van 2400 m² en is volledig passief op het gebied van energievoorziening. Op de benedenverdieping komt de reguliere winkel met drie loopstroken van 35 meter lang voor wetenschappelijke loopanalyse en -advies.”

Op de eerste verdieping zal Energy Lab zijn labo’s vestigen. Na Paal, Gent en Zolder betekent dit de vierde vestiging van Energy Lab. Kristof De Smet, die samen met Bert Ackaert en Paul Van Den Bosch de bezieler is van Energy Lab, werkte vroeger op de Universiteit van Gent al samen met Jempi Wilssens en klinkt enthousiast: “Energy Lab zal zich in Zwijndrecht heel specifiek focussen op de lopers. Zowel de start-to-runner als de professionele atleet zal zijn sporthart hier kunnen ophalen. Lopers zullen hier fysiek getest en gecoacht kunnen worden, hun lichaamssamenstelling zal kunnen worden geanalyseerd met een DXA-scan, en ook op het gebied van (sport)voeding zullen we topadvies aanleveren. Daarnaast levert de samenwerking met Runners Service Lab de unieke mogelijkheid om lopers volledig biomechanisch te analyseren. Zo zal het mogelijk zijn om lopers aan een volledige looptechnische analyse te onderwerpen, waardoor prestaties kunnen geoptimaliseerd worden, en blessures kunnen voorkomen worden. Op de eerste verdieping is speciaal hiervoor een Mondo-atletiekstrook aangelegd van 45 meter lang en 5 meter breed, waarbij al de modernste high-tech apparatuur is voorzien.”

Op zondag 31 juli 2011 om 12u00 opent de gloednieuwe locatie officieel de deuren. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in de winkel en de labo’s.

Om de nieuwe vestiging in te huldigen wordt bovendien een jogging georganiseerd van Beveren naar Zwijndrecht (Westpoort 68). Er wordt gestart aan de oude winkel van RS Lab in Beveren (Klapperstraat 22). Ook Paula Radcliffe zal die dag meelopen. Inschrijven kan (maar moet niet) door een mailtje te sturen naar ikloopmee@rslab.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.