Passie van bevoorrader Kipchoge verovert de loopwereld (video)

Ja, nog een artikel over Eliud Kipchoge en het wereldrecord dat hij zondag liep in Berlijn. Enfin, over iemand die populair werd dankzij een bevoorrading.

Om een wereldrecord in de marathon te lopen, moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Uiteraard moet de atleet in kwestie een goede dag hebben, maar het materiaal mag niet falen (herinner je je de zool van Kipchoge die hem in 2015 parten speelde in Berlijn?) en de bevoorrading gebeurt bij voorkeur vlekkeloos.

Voor dat laatste kon Eliud Kipchoge afgelopen zondag rekenen op Claus-Henning Schulke. De 52-jarige man heeft een besttijd van 2u34′ op de marathon en is in het dagelijkse leven projectmanager. Hij begeleidt ook al twintig jaar per fiets de topatleten van de marathon van Berlijn. Zo ook Kipchoge tijdens zijn wereldrecordrun. Het viel op hoeveel passie er uitging van de man, toen hij succesvol drank overhandigde aan de Keniaan. Het filmpje gaat ondertussen de wereld rond.

Schulke vertelde er aan Let’s Run het volgende over: “Ik reageerde op die manier omdat ik blij was dat Eliud zich zo alleen op het lopen kon focussen. Ik zou het verschrikkelijk gevonden hebben als hij door mij er niet het maximale had kunnen uithalen.” Niet alle bevoorradingen verliepen trouwens vlekkeloos, vertelde Schulke nog. Aan kilometer 40 miste Kipchoge zijn drank, maar zonder al te veel erg, bleek ruim twee kilometer later. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?