Opnieuw kippenvelmoment bij finish laatste loopster in Rotterdam (video)

Rotterdam, zondagmiddag 8 april, 16.30u. De laatste marathonloopster komt in het zicht van de finish. Een beklijvend moment. Zeker als je haar verhaal hoort.

De Keniaan Kenneth Kipkemoi schreef zondag de marathon van Rotterdam op zijn naam. Hij klokte af na 2u05’44”. Bij de vrouwen was zijn landgenote de snelste: Visiline Jepkesho (2u23’47”). Maar het mooiste moment van deze 38ste editie moest toen nog komen.

Zoals steeds is de finish van de laatste deelnemer in de havenstad een apart moment (check hier de finish van vorig jaar). Dit jaar kwam Marian de Jong als laatste over de streep. Het videofragment daarvan vind je hieronder.

Een mooi moment, maar het wordt helemaal ontroerend en aangrijpend als je het verhaal erachter kent. Na de finish vertelde Marian aan Radio Rijnmond waarom ze had deelgenomen. De 58-jarige loopster wilde met deze prestatie haar man eren. Die overleed anderhalf jaar geleden en was vroeger altijd Marians begeleider op de fiets tijdens haar marathons (Marian liep al 8 keer eerder de marathon van Rotterdam).

Marian legde de laatste meters af met haar kleindochters en kreeg aan de finish twee medailles: een voor haar, en een voor haar overleden man. Felicitaties van burgemeester Aboutaleb en winnaar Kipkemoi kreeg ze er bovenop. Al zal vooral deze fenomenale ervaring haar bijblijven.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?