Op deze manier loop je nooit verloren op je vakantiebestemming

Vertrek je een van de komende weken naar een zonnig vakantieoord? Dan raden we je zeker aan om je loopschoenen mee te nemen. Schrik om verloren te lopen hoef je niet te hebben.

In ons bedrijf bereiden enkele collega’s zich voor op de marathon van Porto, op 6 november. En dan kan je het je niet permitteren om enkele weken niet te trainen. Ook tijdens de vakantie moeten de loopschoenen dus mee.

Zo trok ondergetekende onlangs naar Mauritius. En toegegeven, de omgeving van het hotel had ik op voorhand niet echt goed bestudeerd. Toch kon ik gaan lopen zonder vrees om de weg kwijt te raken. Met dank aan de Polar M400, het gps-sporthorloge waarmee we ons voorbereiden op de marathon van Porto en die voorzien is van een back-to-start-functie.

Hoe werkt het?

Die functie werkt vrij eenvoudig. Zodra je je trainingssessie start, houdt de Polar M400 je startpunt bij. Tijdens je training kan je op het display doorheen verschillende schermen scrollen. Een daarvan heeft betrekking tot die back-to-start-functie. Daarop zie je hoeveel kilometer je verwijderd bent van je beginpunt. Daarbij staat ook een kompaspijl die aangeeft in welke richting je moet lopen om terug naar je startpunt te lopen. Dus geen navigatieaanwijzingen zoals bij een gps in de wagen (‘Neem de tweede afslag links en ga dan 50 meter rechtdoor, bestemming aan je rechterkant’). Wel een routebegeleiding.

Waar gebruik je het?

De functie komt dus zeker goed van pas als je op onbekend vakantieterrein loopt, maar doet net zo goed dienst dichter bij huis. Bijvoorbeeld wanneer je nieuwe routes verkent om variatie te brengen in je looptrainingen. Of wanneer je als trailliefhebber diep het bos in duikt.

De M400 is lang niet het enige gps-sporthorloge van Polar dat uitgerust is met deze functie. Polar introduceerde deze handige gps-functie enkele jaren geleden met de RC3 GPS, zoals blijkt uit bovenstaand filmpje. Inmiddels zijn in het actuele Polar-aanbod alle gps-sporthorloges en fietscomputers voorzien van ‘Back to Start’ .

In samenwerking met Polar

Klik hier voor meer info over Polar

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?