Ook Joods Museum in eerste DH Brussels Urban Trail nu zondag

Nu zondag 5 juli zullen meer dan 4.000 lopers aan de start staan van de allereerste DH Brussels Urban Trail®. Op het parcours, dat reeds een tijdje bekend was, werd met het Joods Museum nog een bijzondere locatie toegevoegd. De DH Brussels Urban Trail® is bovendien het eerste grote event dat de zopas verkeersvrij gemaakte binnenstad zal verkennen. Inschrijven kan nog via de website of ter plaatse.

De DH Brussels Urban Trail® is een ontdekkingstocht van onze hoofdstad op loopschoenen. Het parcours van 10 km slingert niet alleen langs en door de bekende gebouwen, maar gaat ook op zoek naar verborgen plekjes in de binnenstad. Een van de hoogtepunten op het parcours wordt de passage door het Joods Museum. “Nooit eerder kregen we de kans om zo uitgebreid door een museum én zijn tentoonstellingen te lopen. Deze passage lijkt niet evident, maar is de kers op de taart en maakt het parcours nog meer uniek”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

“Een sportevenement waarbij de nadruk op cultureel erfgoed wordt gelegd, dat hebben we nog nooit eerder gezien. Daarom wil het Joods Museum van België ook van de partij zijn. Ruim 4.000 deelnemers die het museum en de tijdelijke tentoonstelling “Henri Cartier-Bresson. Photographe” bezoeken, zal uitzonderlijke beelden opleveren”, aldus Chouna Lomponda van het Joods Museum.

Liggen verder nog op het parcours: de Koninklijke Bibliotheek, Manneken-Pis, de Zenne, de verkeersvrije Anspachlaan, de Brouckère, cinema Eldorado, het Koninklijk Park, de Bozar, de Sint-Hubertus-Galerij en het Stadhuis. De start en finish liggen op de Kunstberg.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?