Ontdek de mooiste steden in mei met de ENGIE Knokke Run, Dwars door Brugge & Stadsloop Gent

De ENGIE Running Tour draait in mei op volle toeren: op 1 mei kan je je uitleven aan onze Belgische kust met de ENGIE Knokke Run; op 8 mei loop je door de historische Brugse binnenstad met Dwars door Brugge en op 15 mei loop je over de Gentse fly-over met de ENGIE Stadsloop Gent. Inschrijven voor deze klassiekers kan vanaf nu.

De ENGIE Running Tour bundelt ook dit jaar weer de mooiste stadslopen in ons land. 13 maart wordt het officiële startschot al gegeven in Charleroi, nadien trekt de Running Tour naar Vlaanderen met liefst drie loopevents op de kalender in mei.

1 mei
ENGIE KNOKKE RUN

Op zondag 1 mei vindt na twee jaar opnieuw een volwaardige editie van de ENGIE Knokke Run plaats. Lopers kunnen kiezen voor diverse afstanden, waaronder een nieuwe extra lange. Vorig jaar vond de ENGIE Knokke Run gespreid over twee dagen plaats. De toen gelanceerde halve marathon was meteen een schot in de roos en staat dit jaar als wedstrijdvorm met gezamenlijke start opnieuw op het programma. Maar er is meer: vanaf dit jaar kunnen lopers ook kiezen voor een parcours van 33 km. De vraag naar langere afstanden was er al enkele jaren en daar wordt nu dus op ingespeeld.

Het parcours slingert van start tot finish langs verschillende toeristische trekpleisters zoals de Zeedijk en de residentiële wijk Het Zoute. Wie voor de 21 km kiest, loopt langs de Zwinpolders. De Belgische kust mag dan wel vlak zijn, de kuitenbijters in het Koningsbos zullen de kuiten extra onder druk zetten. Kortom: een gevarieerd parcours dat het beste in de loper naar bovenhaalt. Start en finish van alle afstanden liggen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.

In de voormiddag staat er ook een 1,5 km lange Kids Run op het programma om met het hele gezin te genieten van een (sportief) dagje aan zee.

8 mei
ENGIE DWARS DOOR BRUGGE

Ook de ENGIE Dwars door Brugge kan na 2 jaar opnieuw uiktijken naar een volwaardige editie. Op zondag 8 mei kunnen lopers kiezen voor een prachtig parcours van 5 of 15 km in de historische Brugse binnenstad, aangemoedigd door duizenden toeschouwers.

De start van de 15 km wordt om 10u45 gegeven op het plein onder de Balkonrotonde. Het parcours kronkelt vervolgens door hartje Brugge langs bekende straten en pleinen als Het Zand, de Steenstraat, de Grote Markt, de Burg, de Rozenhoedkaai en de Dijver. De finish ligt op Domein Ter Groene Poorte in de Spoorwegstraat. De deelnemers aan de 5 km gaan van start nabij het Begijnhof in de Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat, ter hoogte van het Minnewater. Net als de lopers van de 15 km finishen ook zij bij Ter Groene Poorte.

Een nieuwigheid dit jaar is dat je de 5 km ook per twee kan lopen. In de CM-Duorun ben je met een zogenaamde buddyline verbonden met je loopmaatje. Naast de 5 en de 15 km staat er op zondag 8 mei in ENGIE Dwars door Brugge ook nog een Kids Run op het programma.

15 mei
ENGIE STADSLOOP GENT

Op zondag 15 mei vindt de 38ste editie van de ENGIE Stadsloop Gent plaats. Het is daarmee één van de oudste stadslopen van het land en een échte klassieker. Maar ook klassiekers vernieuwen zichzelf constant: dit jaar kan je immers over de Gentse fly-over lopen.

Start en finish liggen op het Sint-Pietersplein. Van daaruit duiken de lopers het centrum in richting de prachtige Korenlei. Na de mooie passage over de Visserij volgt – voor het eerst – een indrukwekkende doortocht over de B401(vanaf oprit Ledeberg/Bellevue). De passage over het viaduct, beter bekend als de Gentse fly-over, is de eyecatcher van deze editie en een unieke gelegenheid om op loopschoenen een andere blik op Gent te werpen.

Nieuw is ook de gezamenlijke start van de 5 en 10 km. Vanaf 10u30 palmen zo duizenden lopers de Gentse straten in. Even daarvoor is het al de beurt aan de jongsten tussen 4 en 12 jaar voor hun Kids Run over 1 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?