On Cloudmonster 2: levendig trainingsmonster

Meer demping, responsiever en duurzamer. Dat zijn heel kort samengevat de USP’s van de On Cloudmonster 2, de opvolger van de in 2022 gelanceerde eerste versie. Deze kilometervreter combineert comfort met een responsieve afzet en richt zich zo voluit op de gepassioneerde en vooral frequente loper.
Getest

Droog, regen en sneeuw. De Cloudmonster 2 werd in drie verschillende weersomstandigheden getest. En de uitslag was veelbelovend. Al bij de eerste stappen voel je het comfort en de maximale demping waarmee de schoen zich naar eigen zeggen onderscheidt. Opmerking: voor iemand met smallere voeten, zoals ondergetekende, kan de Cloudmonster 2 wat breder aanvoelen. Op voorhand passen om de juiste maat te kunnen bepalen, lijkt dan ook aangewezen.

De nieuwe foam-constructie met dubbele dichtheid maximaliseert de demping, zonder aan energieteruggave in te boeten. Voor energieke lopers die wekelijks vier tot zes keer trainen, is deze Cloudmonster 2 dan ook een meerwaarde. Dat werd alvast duidelijk tijdens drie opeenvolgende trainingen: een trage duurloop, een interval en een loslooprondje. Zowel bij droog als nat weer – en zelfs bij gladdere omstandigheden – gaf deze wegschoen een veilig gevoel.

Interessant voor frequente lopers: de aangename demping maakt de opeenvolging van trainingen minder belastend en ook voor een fartlek- of intervaltraining is de schoen voldoende responsief om die snellere training aangenaam te kunnen uitvoeren.

Niet onbelangrijk: de liefhebbers van ‘less is more’ op esthetisch vlak komen – zoals wel vaker bij het stijlvolle On – ook aan hun trekken. De Cloudmonster 2 wordt gelost in vijf kleuren, waaronder ook een ‘neutrale’ witte en een zwarte versie.

Conclusie

Deze schoen doet waarvoor hij gemaakt is: erg comfortabel om dag in dag uit mee te trainen en voldoende responsief wanneer je het tempo de hoogte wil injagen. Op het vlak van demping bevindt de Cloudmonster 2 zich in de bovenste regionen van het On-gamma en dat is zeker voelbaar. En voor wie er gevoelig voor is: ook het stijlvolle design is een plus bij dit mooie ‘monster’.

On – Cloudmonster 2

189,95 euro

www.on-running.com

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?