Nu ook sightrunning in Gent

Lopen en tegelijkertijd een stad verkennen wordt steeds populairder. City Running Tours biedt nu ook begeleide looptochten aan door de Gentse binnenstad.

City Running Tours bezorgt joggers een ideale overzichtskaart van alle mooie plekjes in Gent waar je als toerist of toevallige bezoeker zelden of nooit zou komen. Op interessante locaties wordt er kort halt gehouden voor een woordje uitleg en de mogelijkheid om wat foto’s te trekken.

Je kan op woensdag, donderdag, zaterdag of zondag vertrekken aan het Marriott Hotel voor een wekelijkse tocht van 6,5 of 8,5 km. Daarnaast zijn er ook gepersonaliseerde tochten, VIP-lopen en Thema Runs over bijvoorbeeld 100 jaar De Vooruit, de Dag van het park en de Gentse Feesten.

Om deel te nemen moet je in staat te zijn om minstens 45 tot 60 minuten nonstop te joggen aan een tempo tussen 8 en 10 km/u. Binnen deze marge wordt het tempo aangepast aan de traagste loper(s) in de groep.

Saartje Vandendriessche liet zich voor Vlaanderen Vakantieland al eens lopend gidsen door Gent. De reportage kan je bekijken op zaterdag 8 juni op één.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?