Nu al een kandidaat voor Photoshop-misser van het jaar in loopland

Met Photoshop kan je geweldige dingen doen, maar als je wat onzorgvuldig te werk gaat, is het resultaat eerder lullig. Daar kan ook de premier van Australië over meespreken.

Op het sympathieke familieportret hierboven herken je Scott Morrison, de Australische eerste minister. Op het eerste gezicht is het allemaal prima, maar als je wat beter naar de schoenen van de politieker kijkt, dan verandert te situatie. Want zeker de rechtse schoen van Morrison lijkt niet bepaald op een natuurlijke manier aan zijn voet te zitten. Matig Photoshop-werk, zo blijkt. Zijn medewerkers vonden blijkbaar dat de gebruikelijke loopschoenen van de premier geen plaats hadden op de foto. Een blinkend paar was beter.

Het duurde uiteraard niet lang vooraleer iemand op Twitter deze foto had opgemerkt, waarna de afbeelding viraal ging. Morrison zag er de humor nog wel van in en richtte zich in een tweet tot zijn medewerkers: “Als jullie dan toch Photoshop gebruiken, focus je dan op mijn (gebrek aan) haar, niet op mijn schoenen.” Hij voegde er ook nog een foto van zijn trouwe loopschoenen aan toe.

Het doet ons terugdenken aan een vreemde loopfoto van voetballer Frank Lampard, die dateert van vorig jaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?