‘Nothing feels better’: dit nummer brengt je in beweging

Spoken word artiest Roziena Salihu, muziekproducer Auntie Flo en ASICS lanceren nummer om mensen te inspireren te gaan bewegen en de mentale voordelen hiervan te ervaren.

Heb je moeite met het vinden van motivatie om te beginnen met bewegen of het sporten vol te houden? Onderzoek heeft aangetoond dat het luisteren naar muziek of een podcast kan helpen om je sportschoenen vaker aan te trekken. Daarom lanceert ASICS samen met spoken word artiest Roziena Salihu en muziekproducer Auntie Flo, de track ‘Nothing Feels Better’ om zoveel mogelijk mensen te inspireren om te bewegen voor hun mentale welzijn.

Bewegen op muziek helpt

Lichaamsbeweging heeft een bewezen effect op je mentale gezondheid en daarvoor hoef je niet meteen intensief te sporten. Uit onderzoek blijkt dat slechts 15 minuten en 9 seconden beweging al een positieve invloed heeft op je geest. Ondanks de positieve effecten ervan, meet de State of Mind Index dit jaar een daling in de hoeveelheid beweging,  terwijl het stressniveau in veel gevallen steeds meer toeneemt. ASICS besloot actie te ondernemen om mensen weer meer in beweging te brengen.

En dat bewegen heeft zo zijn voordelen. Meer dan de helft (58%) van de respondenten zegt zich tevredener te voelen na het sporten, waarbij anderen zich positiever (44%), meer ontspannen (36%) en minder gestresst (25%) voelen.

Nieuwe track waarbij stilzitten geen optie meer is

De track ‘Nothing Feels Better’ van spoken word artiest Roziena, producer Auntie Flo en ASICS is een op een gedicht gebaseerde track. De tekst van het nummer, door Roziena Salihu, is gebaseerd op daadwerkelijke woorden van duizenden mensen over de hele wereld die hebben gedeeld wat beweging met hen doet. Deze positieve emoties worden nu gebruikt om nog meer mensen te inspireren om letterlijk die eerste stap te zetten.

Het gedicht wordt ondersteund door een ritmische compositie van de bekende producer Auntie Flo, die geluidstechnieken heeft gebruikt waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze opbeurende gevoelens opwekken. Deze technieken omvatten het gebruik van een bpm om het tempo en de beat van beweging na te bootsen, akkoordprogressies en de integratie van de 111hz-frequentie, die de ‘heilige frequentie’ wordt genoemd.

“De relatie tussen muziek en de hersenen is fascinerend. Door geluiden, akkoorden en frequenties te gebruiken, kun je de bloedstroom verhogen in delen van de hersenen die verschillende emoties stimuleren. De technieken die Auntie Flo heeft gebruikt, zijn ontworpen om de prefrontale cortex en de amygdala te activeren, die beïnvloeden hoe we ons voelen en kunnen gevoelens van energie en motivatie opwekken. Of het nu gaat om een wandeling, hardlopen of een sessie in de sportschool, het luisteren naar dit nummer aan het begin van je training moet je hopelijk inspireren om letterlijk in beweging te komen,” zegt muziekpsycholoog Victoria Williamson.

De track is gemaakt om mensen te motiveren wat vaker te bewegen om ‘uit het hoofd’ te komen en ‘in het lichaam’ te zakken. Naast de direct mentale voordelen die ze ervaren, helpen ze er in de maand juni ook heel veel anderen mee. Want voor iedere stream op Spotify deze maand wordt € 5 gedoneerd aan stichting MIND Us4, tevens een nieuwe partner van ASICS. Stichting MIND Us zet zich in voor een mentaal gezonde jeugd, waarin sport een cruciale rol speelt. Met deze samenwerking zetten zij zich samen in voor een goede mentale gezondheid door fysieke activiteit voor iedereen en voornamelijk onder jongeren.

Luister hier naar de Nederlandstalige versie op Spotify:

Bekijk hier de Engelstalige versie met dichteres en gezondheidsactiviste Charly Cox:

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?