Nordic Running: Hardlopen met stokken

Iedereen kent ze wel: wandelaars die zich met een soort skistokken voortbewegen. Nordic Walking is een waar fenomeen geworden in ons land en wordt ondertussen door enkele duizenden vlamingen actief beoefend. Maar kent u Nordic running, wellicht niet?

Na Nordic Walking nu Nordic Running.(foto www.Vantolsport.nl)
Nordic Running ligt volledig in de lijn van Nordic Walking. Ook bij Nordic Running moet je je met de bekende skistokken (poles in het jargon) voortbewegen. 

Nordic Walking komt oorspronkelijk overgewaaid vanuit Finland, waar het ontstaan is als zomertraining voor langlaufers. De voordelen van Nordic Walking zijn legio. Zo verbrand je meer caloriën en beperk je de belasting op de knieën. Ook het bovenlichaam wordt beter getraind.

Zoals de naam doet vermoeden moet men bij Nordic Running lopen met de poles in de hand. Het is de meest vermoeiende tak van de Nordic sporten. Het vraagt veel van je conditie omdat het tempo hoger ligt dan bij Nordic Walking. Door de hoge snelheid is ook de coördinatie een stuk moeilijker. Waarnemers dichten Nordic Running zelfs een olympische toekomst toe.

Vooral voor een stevige heuveltraining zijn de poles uitermate geschikt. En ook tijdens de opwarming bewijzen de poles hun nut. Nordic Running is daarom een perfecte aanvulling op uw dagelijkse looptraining en het kan de sleur van het dagelijks blokje om helpen doorbreken. Het is alvast zeker het proberen waard.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?