Nike viert 35-jarige verjaardag van klassieker met nieuwe uitgave

In 1983 zag de eerste Pegasus het levenslicht. De iconische schoen schopte het tot de bestverkochte uit het Nike-gamma en krijgt voor zijn 35ste verjaardag een update.

Voor deze vernieuwde Pegasus deden de ontwerpers van Nike een beroep op enkele toplopers, zoals de Britse marathonloper Mo Farah. Het maaswerk en de naden van de bovenschoen bleven intact, net als de mix van Nike Zoom Air en Cushion Foam van de middenzool. Maar er zijn dus ook wel heel wat dingen aangepast. We zetten ze op een rijtje …

* De tong kreeg een inkeping waardoor het aan-/uittrekken gemakkelijker verloopt.
* De ontwerpers verplaatsten het onderste vetergaatje om de voet meer ruimte en flexibiliteit te geven.
* Op advies van Mo Farah is de kraag nu zodanig georiënteerd dat hij weg buigt van de achillespees, waardoor het comfort toeneemt.
* De schuine hiel ondersteunt het afrollen van de voet (en oogt bovendien snel en modern).
* De articulerende Nike Zoom-airbag over de hele lengte is geïnspireerd op de Nike Zoom Vaporfly 4%. De ontwerpers combineerden de twee airbags van de vorige Pegasus tot een enkel exemplaar dat de vorm van het 4% hellende plateau in koolstofvezel nabootst. Het nieuwe model vormt de basis van de ‘responsive cushioning’ die de transitie en flexibiliteit bevordert.
* Het damesmodel heeft een iets zachtere Cushion Foam die aangepast is aan de vrouwenvoet.

Het damesmodel (Elemental Rose) is vanaf 15 mei beschikbaar. Het dames- en herenmodel in de Crimson-kleur komt vanaf 1 juni op de markt. De schoen kost 120 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?