Nike organiseert grootste loopevent ter wereld

1 dag, 1 miljoen lopers, 25 steden, 25 topartiesten zullen voor een nooit geziene loopervaring zorgen op de Nike+Human Race. Dat evenement zal plaatsvinden op 31 augustus.

In België vindt er geen wedstrijd plaats maar je kan wel virtueel meedoen met de Nike+ Sportband (foto Nike)
Nike houdt op 31 augustus 2008 de Nike+ Human Race, het grootste loopevenement ooit georganiseerd op 1 dag. In 25 steden op alle continenten, zoals Parijs, Londen, New York, Shanghai en Vancouver wordt op dezelfde dag een wedstrijd van 10 kilometer gelopen.

Na de wedstrijd worden alle deelnemers in elke stad beloond met een exclusief concert van een topartiest. Lopers van overal ter wereld kunnen zich vooraf inschrijven voor de wedstrijd in de stad van hun keuze via Nikeplus.com en dan klikken op “Save A Spot”.

De officiële inschrijvingen beginnen pas vanaf 2 juni. Wie niet in een van de 25 steden raakt -er is geen Belgische stad bij -, kan ook van thuis uit deelnemen met het Nike+ systeem. Met de iPod nano of de Nike+ Sport Band kan je makkelijk je gelopen afstand bijhouden en die achteraf online ingeven.

ARMSTRONG EN RADCLIFFE

De wedstrijd begint in elke stad op dezelfde dag: de eerste vertrekt in Taipei en de laatste eindigt in LA. Elk parcours loopt langs wereldberoemde gebouwen of plaatsen, zoals de Bosphorus-brug in Istanbul en het historische centrum van Mexico City.

Bekende atleten als Lance Armstrong en Paula Radcliffe nemen deel aan de run in respectievelijk Austin (Texas) en Londen.

Op de website Nikeplus.com vind je alle informatie over het Nike+ Human Race loopevenement (lijst deelnemende steden, etc.).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?