Nike lanceert innoverende behacollectie

Een goede sportbeha is geen overbodige luxe. De Nike Flyknit beha voldoet aan al jouw wensen en zorgt voor de de juiste ondersteuning, afkoeling en ventilatie.
Het designteam van NikeWomen zocht uit wat een goede sportbeha nu precies inhoudt en ondervroeg verschillende atletes. Hun antwoord klonk over het algemeen hetzelfde: een beha moet voldoende ondersteuning geven bij eender welke activiteit, je koel houden en comfortabel zitten. Een mooi model is ook altijd een pluspunt. Om aan die vereisten te voldoen, ontwierp het Nike Innovation Team de Nike Flyknit beha. Die behoudt de vorm terwijl minutieus uitgewerkte zones meer of minder steun krijgen en lucht doorlaten.
De Flyknit-techniek is echter niet nieuw: op de Olympische Spelen in 2012 zag de technologie al het levenslicht met de Nike Flyknit Racer – bekend geworden dankzij het lichte, flexibele en bijna naadloze bovenwerk op de loopschoen. Die technologie wordt nu dus ook gebruikt om hoogpresterende kledij mee te ontwikkelen. Om die kledij te bekomen, voerde het team strenge biometrische testen uit, waaronder bewegingsregistraties en 3 soorten digitale scans van het lichaam die de warmte-, zweet-, afkoelings- en bewegingszones weergaven.
Nicole Rendone, Senior Bra Innovation Designer: “Met de Nike FE/NOM Flyknit beha wilden we een maximale ondersteuning en comfort creëren waarmee vrouwen zich vanbinnen én vanbuiten geweldig voelen, welke sport ze ook beoefenen. We zorgen voor ondersteuning, ventilatie en afkoeling waar dat het meest nodig is.”
Naadloos model
De beha past zich aan het lichaam aan door de zijdezachte nylon spandexstof, de cups omhullen elke borst apart en worden dicht tegen het lichaam gehouden.
Lastige beugels, wattering en een te strakke band behoren zo tot het verleden. In tegenstelling tot andere modellen van Nike die volledige ondersteuning bieden en vaak gemaakt zijn uit zo’n 40 stukken en 22 naden, bestaat de Flyknit uit slechts twee enkele lagen die voor een naadloos gevoel zorgen. Dat maakt de beha ook 30% lichter.
Nike brengt deze zomer nog 3 andere beha’s op de markt, waardoor Nike ondertussen 30 verschillende behamodellen aanbiedt. Elk model heeft een verschillende pasvorm, ondersteuning, look en gevoel – om aan de wensen van iedere sportvrouw tegemoet te komen. De beschikbare maten gaan van 32 A tot 38 E en zijn allemaal verkrijgbaar op nike.com. De prijs van de Nike FE/NOM Flyknit beha bedraagt 70 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?