Nike lanceert 4 schoenen tegelijkertijd: de Zoom Family

Nike lanceert liefst vier nieuwe schoenen tegelijkertijd. Maak kennis met de Zoom Family, die vanaf 11 juli wereldwijd verkrijgbaar is.

Door vier nieuwe schoenen haast gelijktijdig op de markt te brengen, wil Nike voor elk type loper een geschikte schoen aanbieden. Alle schoenen van de zogenaamde Zoom Family bevatten Zoom Air of ZoomX-foam. Zoom Air is een kussensysteem dat gebruikmaakt van gecomprimeerde lucht en strakke stretchvezels om de impact op te vangen. Vervolgens veert het systeem terug om de snelheid te bevorderen. Nike ZoomX-foam is dan weer het lichtste, zachtste en meest responsieve schuim van Nike, ontworpen voor een hogere energiereturn en dus een maximale snelheid.

Over welke schoenen gaat het?

De vier nieuwe schoenen zijn de Zoom Fly 3, Air Zoom Pegasus 36, Zoom Pegasus Turbo 2 en Nike ZoomX Vaporfly NEXT%. We zetten hieronder op een rij hoe Nike deze schoenen in de markt zet. Zo weet jij welke schoen in principe het beste bij jou past. 

Air Zoom Pegasus 36 (rechtsboven): De best verkochte loopschoen van Nike, met een frisse look. Het maaswerk heeft extra perforaties waardoor zones die snel verhit raken (voorvoet en wreef) beter kunnen ademen. De zichtbare flywire-kabels op de middenvoet houden het veilig wanneer de snelheid toeneemt. De hals van de hiel en de lip zijn dunner waardoor de schoen comfortabeler en beter zit dan voorheen. De Air Zoom Pegasus 36 heeft de Zoom Air-unit over de hele lengte. Die unit is in de middenzool ingebed in kussenschuim (Cushion Foam) zodat je elke dag opnieuw soepel, zacht en wendbaar ‘op kussentjes’ loopt.

Zoom Pegasus Turbo 2 (linksonder): De tweede everyday-trainer-versie van de Nike Zoom Vaporfly 4% kreeg een lichtere bovenzijde die dankzij het transparante materiaal en het verheven maaswerk mooi glanst. Een strook ter hoogte van de middenzool houdt het voetbed stevig op zijn plaats bij hogere snelheden.

Zoom Fly 3 (linksboven): De damesversie kreeg voor het eerst een iets zachtere voering aan de enkel en een hogere wreef. Beide nieuwe versies van de Nike Zoom Fly hebben een transparante, lichtere bovenzijde met een nieuw gebogen vetersysteem waardoor de schoen beter aan de voet past. De zachte en veerkrachtige Nike React-middenzool staat garant voor een hogere reactiesnelheid en een ‘kussenzachte’ loopervaring en bevat over de hele lengte een koolstofvezelplaat die extra stuwkracht geeft. De schoen is ontworpen om de achillespees minder te belasten, de optimale hoogte vangt de schokken kilometer na kilometer op.

ZoomX Vaporfly NEXT% (rechtsonder): Ontwikkelt in samenspraak met eliteatleten speelde. Het nieuwe materiaal aan de bovenzijde, Vaporweave, is lichter dan Nike Flyknit, ademt meer en absorbeert minder transpiratievocht of regenwater zodat het een hele marathon lang droog en luchtdoorlatend blijft. Dedesigners voegden 15% meer Nike ZoomX-schuim toe (dat de energiereturn tot 85% verbetert) aan de Nike ZoomX Vaporfly Next% zonder dat het gewicht in vergelijking met de vorige versie toeneemt. Ze verminderden de offset ook met 3 mm – zodat die nu 8 mm is – waardoor de stabiliteit toeneemt en er meer energie bewaard blijft voor de voet van de grond loskomt. In het schuim blijft de gebogen koolstofvezelplaat over de hele lengte ingebed zodat de schoen stijver is en de stuwkracht toeneemt. Een nieuw tractiepatroon verbetert de grip van de voorvoet zodat de schoen betrouwbaarder is bij nat weer. Het loopvlak van de buitenzool heeft een nieuwe contouring met diepe groeven waardoor de bochten soepeler genomen kunnen worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.