Nike Air Pegasus viert 25 jaar

Om een kwarteeuw Pegasus te vieren, lanceert Nike twee gloednieuwe versies, voor zowel mannen als vrouwen. De Air Pegasus 25 en de Air Pegasus SE worden de paradepaardjes van de wintercollectie 2008.

De Pegasus +25 is het paradepaardje van de wintercollectie 2008. (foto Nike)
Nike’s huidige CEO, Mark Parker, stond mee aan de basis van het ontwerp van de eerste Pegasus. Zijn doel bij de Pegasus was vrij simpel: “Een Air training shoe die betaalbaar was voor iedereen.”

Het model is genoemd naar het magische gevleugelde paard van de Griekse mythologie. ‘Pegasus’ staat voor beweging, snelheid en geruisloosheid. Zoals de Griekse Pegasus half paard is, is de Nike Pegasus half Air.

De nieuwe edities van Air Pegasus hebben het bekende wafelijzerpatroon op de zool en een simpele maar effectieve neus, geïnspireerd door de originele Pegasus. Tegelijk werden de laatste inzichten uit de studies naar de natuurlijke beweging van de voet en de Nike+ technologie geïntegreerd.

Voor vrouwen is er een nieuwe pasvorm in de Pegasus 2008. Een andere belangrijke innovatie is dat de nieuwe Pegasus grotendeels uit gerecycleerd materiaal gemaakt werd. Ook bij de productie ervan blijft minder restafval over en alle elementen van de schoen bestaan zoveel mogelijk uit organische materialen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?