Nieuwe marathon Berlijn voor vrede en vrijheid

Op pinksterzondag, 15 mei, vindt in Berlijn voor het eerst de Freedom Marathon Berlin plaats: een marathon voor vrijheid, vrede en vluchtelingen. Een deel van de opbrengst gaat immers naar het UNO vluchtelingenhulp-programma.

De nieuwe Freedom marathon is een uitbreiding van het bestaande programma van BIG 25 Berlin, de oudste stadsloop van Berlijn. Vorig jaar liepen 12.000 mensen 10 km, 25 km of de halve marathon, met start aan het Olympisch stadion, in 2016 komt er dus de volledige marathonafstand bij. Deelnemers van de Freedom Marathon lopen twee keer het rondje van de halve marathon en komen opnieuw aan in het Olympisch stadion.

Organisator Golazo Sports GmbH (het vroegere Berlin Laüft! GmbH) organiseert in samenwerking met UNO-vluchtelingenhulp de Freedom Marathon Berlin. Een deel van het inschrijvingsgeld van iedere deelnemer gaat naar het UNO vluchtelingenhulp-programma. Het zal tijdens de marathon mogelijk zijn om op verschillende manieren geld te schenken. Zo komt er een donatiepunt tussen km 3 en 4. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om projecten te ondersteunen in Syrië, Irak en omliggende landen.

Norbert Lammert, voorzitter van de Bondsdag, is in de wolken met de Freedom Marathon Berlin. “Deze marathon zal vluchtelingen en inwoners van Berlijn dichter bij elkaar brengen. Dit stuurt een krachtig signaal dat er op grote schaal begrip is voor de situatie van de nieuwkomers.”

Voor Gerhard Janetzky, Managing Director van Golazo sports Duitsland is de introductie van de Freedom Marathon Berlin een logische stap. “Het is onze filosofie om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Onze doelgroep beperkt zich ook niet tot Berlijn alleen. We verwachten dus in 2016 nog meer deelnemers om de straten van Berlijn te veroveren.”

Bob Verbeeck, CEO van Golazo, benadrukt het menselijke aspect van de Freedom Marathon Berlin. “Deze marathon moet een statement maken op het gebied van vrede en vrijheid in de wereld. De donaties gaan rechtstreeks naar het UNO vluchtelingenhulp-programma. We pinnen ons niet vast op een bepaalde som, maar uiteraard hopen we na 15 mei een mooi cheque te overhandigen en zo de vluchtelingen te helpen.” 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?