Nieuwe manier om balans tussen trainen en diëten te vinden

Trainen en je gewicht onder controle houden, het is niet voor iedereen even makkelijk. Polar Balance moet daar verandering in brengen.

De ene traint haast tot hij erbij neervalt, maar stelt op de weegschaal vast dat hij amper afvalt, terwijl de andere net te veel gewicht verliest. Het zijn twee extreme vormen, maar Polar maakt zich sterk dat de Polar Balance een einde kan maken aan zulke toestanden.

De Polar Balance volgt je sportieve prestaties op de voet en begeleidt je bij het streven naar je ideale gewicht. Het systeem zou op een motiverende manier je gezondheid, fitheid en gewicht moeten monitoren.

Het geheel bestaat uit een Polar Balance Bluetooth Smart-weegschaal, een Polar Activity-tracker, de Polar Flow-app (voor iOS en Android) en de webservice. De weegschaal kost 99 euro, maar kan wel door 10 verschillende mensen gebruikt worden. Het gebruik van Polar Balance zelf is gratis.

Hoe werkt het?

Je voert je streefgewicht in via de app (Polar Flow). Wanneer je vervolgens op de weegschaal gaat staan, wordt je gewicht naar de app gestuurd. Polar Balance volgt daarna je bewegingsniveau (via een compatibele acivity-tracker) en gewicht op de voet en geeft motiverende feedback en praktisch advies om je streefgewicht te bereiken. Bijvoorbeeld: beweeg meer of verlaag je calorie-inname.

In de app zelf moet je zeker een beroep doen op de Weight Loss Speedometer: het hart van het hele systeem. Gebruikers zien in één oogopslag hoe snel ze gewicht verliezen, of ze minder moeten eten of actiever moeten zijn.

“Met Polar Balance willen we onze klanten de best mogelijke tools aanreiken om een gezonde en levensstijl in balans te bereiken en te behouden”, verklaart Jukka Jaatinen, Director New Business Areas bij Polar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?