Nieuw wereldrecord: 1 mijl lopen in jeansbroek

Alweer een nieuw straf wereldrecord! Een Amerikaanse loper legde 1 mijl af in 4:06:25. Lijkt misschien niet zo'n superscherpe tijd, ware het niet dat hij dit deed in een (veel te stugge) jeansbroek én om geld in te zamelen voor mensen met mentale aandoeningen.

De Amerikaan Johnny Gregorek behoort tot de ‘sub-four-minute mile club’. Met 3:49:98 heeft hij de tweede snelste indoor mijl in de Verenigde Staten op zijn palmares staan (de snelste tijd werd gelopen door Bernard Lagat in 3:49:89). Zijn persoonlijk record voor de outdoor mijl ligt op 3:52:94. Kortom, een toploper!

Gregoreks nieuwe wereldrecord van 4:06:25 (het vorige was 4:11:80) is dan wel niet zo snel als zijn andere toptijden maar het is op z’n minst wel een indrukwekkende prestatie te noemen. Want hij legde die mijl af in een jeansbroek (van Levi’s, he did it in style!) en dat zit nu eenmaal niet zo comfortabel als een loopbroek of -short (probeer het maar eens zelf!). Zeker niet als je tot het uiterste gaat, denk aan schuurplekken en zo… Zijn gemiddelde snelheid lag op 2:33 min/km!

Gregorek droeg zijn recordpoging op aan zijn jongere broer Patrick, die vorig jaar overleed na een lange strijd met zijn mentale gezondheid. Hij wilde geld inzamelen voor de National Alliance on Mental Illness (NAMI). Momenteel zit hij al aan meer dan 32.000 dollar!

Je kan alle avonturen van Johnny ‘The Jet’ Gregorek trouwens volgens op Instagram!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?