Nieuw parcours in hartje Brussel voor Brussels Airport Marathon op zondag 3 november!

Een (halve) marathon lopen in het hart van Brussel? Op zondag 3 november pakt de Brussels Airport Marathon & Half Marathon uit met een verrassend vernieuwd parcours met een spectaculaire aankomst in het centrum van Brussel. Inschrijven kan vanaf nu!

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon is dit jaar aan zijn 19de editie toe en pakt daarin uit met een aantrekkelijk en vernieuwd parcours met start en aankomst in het hart van de hoofdstad van Europa. Een parcours waarin het hart en de ziel van Brussel helemaal wordt blootgelegd.

Net zoals vorig jaar worden de marathon en halve marathon op gang geschoten op het De Brouckèreplein. De deelnemers doen daarna eerst een mooie lus door het centrum.

Na de doortocht in het centrum vervolgen de lopers van de halve marathon hun looptocht door de stad. De marathonlopers duiken de Annie Cordytunnel in om zo via de monumentale Basiliek van Koekelberg de groene longen in en rond Brussel aan te snijden: het Moeras van Ganshoren en de verschillende parken van Jette.

Beide afstanden komen terug samen op hetzelfde parcours op het Heizelplateau, waar de lopers van een prachtig uitzicht op het Atomium en het Kasteel van Laken kunnen genieten.

In het tweede luik van het parcours volgen er nog een reeks nieuwe hoogtepunten, al zullen sommige passages bij de fans van het event zeer vertrouwd aanvoelen. Zo krijgen de lopers de unieke kans om over de iconische Lambermontlaan met zijn statige herenhuizen te lopen alvorens richting Jubelpark te gaan.

Save the best for last? Die belofte wordt dit jaar helemaal waargemaakt met een aankomst in het centrum van de stad. Voor het eerst sinds lang. Hoe de exacte route eruitziet en waar precies de finish ligt, wordt op 3 juni bekendgemaakt.

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon biedt trouwens voor het hele sportieve gezin wat wils. Naast de traditionele afstanden van de marathon en halve marathon staan er ook nog een snelle 7 km in het centrum van de hoofdstad en een Persil Kids Run 1K op het programma.

“DIT PARCOURS ADEMT BRUSSEL EN TOONT ONZE HOOFDSTAD OP Z’N BEST”

“We zijn enorm blij en trots om de Brussels Airport Marathon & Half Marathon opnieuw naar het historische hart van de stad te kunnen brengen”, zegt Thomas Huyberechts van organisator Golazo. “Dit parcours ademt Brussel en toont onze hoofdstad op z’n best. We kijken er enorm naar uit om duizenden lopers uit alle hoeken van de wereld in Brussel te mogen verwelkomen.”

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport: “Ook dit jaar biedt de Brussels Airport Marathon opnieuw een uniek parcours aan, waarbij het centrum van Brussel even van de lopers is! Ik kijk er elk jaar weer naar uit om ter plaatse te zien hoe dit evenement sporters van alle niveaus en achtergronden samenbrengt. Met de verschillende afstanden is dit een evenement waar iedereen aan kan deelnemen, of welkom is om te supporteren en zo van de sfeer te proeven. Mensen samenbrengen voor een leuke sportieve ervaring en hen tegelijk laten genieten van onze mooie hoofdstad, een missie waar we als Brussels Airport volledig achter staan!”

NIEUWE DATUM

Dit jaar heeft de Brussels Airport Marathon & Half Marathon een nieuwe plek op de kalender gekregen. Omwille van heel wat manifestaties dit najaar, waaronder het pausbezoek, werd in samenspraak met de ordediensten 3 november als datum gekozen.

PRAKTISCHE INFO BRUSSELS MARATHON & HALF MARATHON

Programma zaterdag 2 november 2024:

• 10u00 – 18u00: Afhalen deelnamepakket

Programma zondag 3 november 2024:

• 07u30 – 9u30: Afhalen deelnamepakket
• 09u00: Brussels Airport Half Marathon
• 09u00: Brussels Airport 7K
• 09u30: Brussels Airport Marathon
• 09u30: Persil Kids Run 1K

Meer info & inschrijvingen:

www.brusselsaiportmarathon.com

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.