New Balance FuelCell SC Elite v4: snelle wedstrijdschoen

Na jaren van onderzoek en onder het motto ‘lichter, sneller, beter’ vernieuwde New Balance zijn snelle en prestatiegerichte carbonschoen. Enter de FuelCell SC Elite v4, de lichtste en snelste SC Elite tot nu toe.
Getest

Het fluogeel in combinatie met het blitsoranje en tijdloze zwart geeft deze schoen meteen een grote hoeveelheid karakter. Met de looks van deze snelheidsduivel zit het zeker wel goed. Een gestroomlijnd mesh bovenwerk – dat bijdraagt aan een lichter gewicht – sluit mooi aan rondom de voet, waardoor deze wedstrijdschoen heel wat comfort en ondersteuning biedt om de lange afstanden door te komen. Ik ervaarde geen drukpunten of hotspots ter hoogte van mijn bovenvoet. De middenvoet is klassiek voor New Balance iets breder, wat een stabieler gevoel geeft in vergelijking met bijvoorbeeld de Nike Alphafly, die looptechnisch toch iets meer vergt van een loper. Een slimme zet van New Balance om zo een groter doelpubliek aan te spreken.

Naast het comfort en het lichte karakter van de SC Elite V4 is hét kenmerk van de schoen natuurlijk snelheid, om zo lopers naar topprestaties te stuwen. En dat mocht ik zelf ervaren: de schoen is responsief, maar heeft ook en vooral een hoog energierendement. Ondanks een hieldrop van 4 mm genereert de SC Elite v4 een natuurlijke voetafwikkeling met een hoge energieteruggave, die je voortstuwt bij langere afstanden. Dit is vooral te danken aan de integratie van PEBA (Polyetherblockamide) in de middenzool, een geavanceerd thermoplastisch elastomeer. Combineer deze innoverende foam met een dunnere koolstofvezelplaat en een superieure energieteruggave is geen verre droom meer.

Conclusie

De grote update van de snelste wedstrijdschoen van New Balance is er eentje om te omarmen. Ideaal voor het malen van snelle (halve)marathonkilometers of tempolopen. De nieuwe versie van de SC Elite kost iets meer dan zijn voorganger, maar de v4 beschikt dan ook over beter materiaal in de middenzool en dat is de investering zeker waard.

New Balance – FuelCell SuperComp Elite v4

280 euro

www.newbalance.be

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?