Neem de benen met Evy Gruyaert

Er zijn heel wat redenen om niét te beginnen met lopen: te veel werk, geen zin, slecht weer, ... In haar boek 'Start to Run. Fit & gezond in 10 weken' toont Evy Gruyaert waarom we dat echter wél zouden moeten doen.

Evy Gruyaert geeft haar persoonlijke ervaringen weer in het boek. (foto Lannoo)
Reeds meer dan een half miljoen mensen zijn de afgelopen jaren begonnen met Start to Run. Boegbeeld Evy Gruyaert, die als presentatrice van Vlaanderen Sportland zelf de loopschoenen aanbond en dus ervaringsdeskundige bij uitstek is, komt na de podcast nu ook met een boek op de proppen.

‘Start to Run. Fit & gezond in 10 weken’ is een praktische handleiding voor elke beginnende loper, waarbij je in tien weken tijd op een verantwoorde manier je conditie kunt opbouwen. Evy Gruyaert geeft in blogvorm haar persoonlijke ervaringen weer in dit boek: hoe heeft zij het loopprogramma ervaren en volgehouden en welke nuttige tips heeft zij voor de starter?

Voor de verdere invulling van het boek werd ze bijgestaan door een team van professionals. Mieke Boeckx zorgt voor een efficiënt loopschema voor elke week en fysiotherapeut Lieven Maesschalk staat in voor duidelijke stap-voor-stap oefeningen en nuttige gezondheidstips. Daarnaast geeft sportkok Christophe Swennen tientallen interessante voedingstips en bereidt hij twintig originele recepten.

Dit boek kwam tot stand in samenwerking met het Vlaamse ministerie van Cultuur, Sport, jeugd en Brussel. “Met Start to Run kan iedereen op een gezonde en verantwoorde manier beginnen sporten”, aldus bevoegd minister Bert Anciaux. “En naast een paar goede loopschoenen heb je eigenlijk niets anders nodig. Het opbouwende trainingsschema kan perfect in ieders agenda ingepast worden, is medisch verantwoord, heeft een duidelijk sportief einddoel en zet mensen ertoe aan blijvend aan sport te doen. Onder zo’n geweldig initiatief zet ik dan ook graag mijn schouders.”

‘Start to Run. Fit & gezond in 10 weken’ is vanaf 2 juni te koop via Running.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?