Nederlandse vrouw bereidt zich wel heel creatief voor op de marathon

Vorig weekend vond in Nederland de NN CPC Loop Den Haag plaats, een absolute tradiditewedstrijd bij onze noorderburen. Irene van den Broek besloot zich er op een aparte manier voor te bereiden op een andere wedstrijd.

Irene van den Broek loopt over een maand de NN Marathon Rotterdam (10 april). Ze doet daarvoor een beroep op een trainingsschema en daarin stond vorig weekend een duurloop van 34 kilometer gepland.

Dat vulde de Nederlandse dame op geheel eigen wijze in. Ze liep namelijk drie afstanden tijdens de CPC Loop in Den Haag. De 5 kilometer legde ze af in iets meer dan 23 minuten, voor de 10 kilometer had ze ruim 48 minuten nodig. Vervolgens liep ze ook nog de halve marathon, de populairste afstand in de Nederlandse kuststad. De vrouw uit Den Haag klokte op die afstand een tijd van 1 uur, 51 minuten en 53 seconden.

In totaal had ze voor haar volledige onderneming 3 uur, 3 minuten en 32 seconden nodig. Van den Broek had bijgevolg ook iets meer dan de voorziene afstand van haar schema gelopen (36,1 in plaats van 34 km), maar ze kreeg er uiterard wel drie medailles voor in de plaats.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?