Nature Trail Series krijgt nieuwe naam & 2 nieuwe events

De Nature Trail Series keert in 2018 terug, maar zal dat onder een iets andere naam doen.

Woensdag openden de inschrijvingen voor de Lampiris Crêtes de Spa 2018. De 41ste editie van de grootste trailrun van het land vindt plaats op zaterdag 24 maart 2018. Het evenement maakt voortaan deel uit van de Lampiris Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loopevenementen van ons land.

Tijdens de Lampiris Nature Trail Series lopen de deelnemers doorheen de mooiste plekjes natuur in ons land. Na de Lampiris Crêtes de Spa volgen de Lampiris Abdijentocht (donderdag 10 mei), de Lampiris Averbode Nature Trail & Walk (zaterdag 6 oktober) en nog twee gloednieuwe trailruns die binnenkort bekendgemaakt worden. Lampiris wordt voor twee jaar title partner van de Nature Trail Series.

Lampiris

Dat Lampiris en de Nature Trail Series elkaar gevonden hebben, is geen toeval. Olivier Enthoven, Head of Marketing Communication van Lampiris, legt uit: “Lampiris staat voor groene, duurzame energie. Comfort en zorg voor onze planeet gaan in onze visie hand in hand. Deze visie komt ook tot uiting in onze partnerships met onder andere Natuurpunt en Natagora. Loopwedstrijden sponsort Lampiris al een hele tijd. Lopen is een sport die nauw verbonden is met de natuur, een vorm van lichaamsbeweging die geschikt is voor iedereen en die een heel positieve invloed kan hebben op de gezondheid en het welzijn van ons allemaal. We zijn dan ook bijzonder trots title sponsor te mogen zijn van deze unieke lopen in de natuur. Het verblijdt ons nog meer dat we met onze partners Natuurpunt en Natogora in deze Lampiris Nature Trail Series opnieuw zij aan zij staan en hun lokale inititiativen kunnen steunen.”

Lampiris Crêtes de Spa

De prachtige Ardense heuvels en bossen in en om Spa vormen op 24 maart het decor voor de 41ste editie van de Lampiris Crêtes de Spa. De trailrun over 55 km is en blijft het summum voor elke loper, maar wie die uitdaging net iets te zwaar vindt, kan in 2018 voor het eerst kiezen voor een trailrun over 32 km. Op beide afstanden zijn zogenaamde ITRA-punten te verdienen, waarmee de beste lopers zich kunnen kwalificeren voor grote internationale trailruns. Om de impact op de natuur zo laag mogelijk te houden, zal de drankbevoorrading op de 55 en de 32 km uitsluitend gebeuren via herbruikbare bekers.

Naast de traditionele 55 km en het nieuwe event over 32 km kunnen de lopers net als bij de vorige editie ook opteren voor een trailrun over 21 km of over 10 km. Voor elk wat wils dus! De 10 en de 21 km staan bovendien ook open voor wandelaars.

Kalender Lampiris Nature Trail Series

Zaterdag 24 maart 2018: Lampiris Crêtes de Spa – Trail & Walk
Donderdag 10 mei 2018: Lampiris Abdijentocht – Run & Walk
Zondag 1 juli 2018: nieuw event, binnenkort meer info
Zondag 23 september 2018: nieuw event, binnenkort meer info
Zaterdag 6 oktober 2018: Lampiris Averbode Nature Trail & Walk

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?