Naar deze wedstrijd kijken Belgische lopers het hardst uit

Zondag 17 april staat bij de meeste Belgische lopers het duidelijkst aangeduid in de agenda. Want volgens onze rondvraag blijkt de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon de wedstrijd waar jullie het hardst naar uitkijken.

Bij het begin van het nieuwe jaar vroeg running.be zich af welke loopwedstrijd jullie dit seizoen absoluut niet willen missen. Iets meer dan 600 bezoekers lieten hun stem horen via onze poll en ruim een kwart daarvan gaf de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon als favoriet op.

Een absolute klassieker op nummer 1, gevolgd door het unieke Wings for Life op 2 en de allereerste Great Breweries Marathon op 3. De 20 km door Brussel en CittA Antwerp Urban Trail vervolledigen de top 5.

Top 5

1. DVV Antwerp 10 Miles & Marathon (26,3%)
2. Wings for Life (19,6%)
3. Great Breweries Marathon (15,1%)
4. 20 km door Brussel (10%)
5. CittA Antwerp Urban Trail (8,6%)

“10 Miles = Vlaamse feestdag”

Raf De Smet, journalist bij running.be, is niet verrast door de eerste plaats van de 10 Miles. “Het is onze hoogmis van het lopen, een soort Vlaamse feestdag. Wie er een keer aan deelneemt, is vertrokken voor altijd. Bovendien is die wedstrijd ondertussen zo populair geworden, dat er ook enorm veel mensen aan deelnemen die eigenlijk niet fanatiek lopen, maar ‘het toch eens gedaan willen hebben’.”

De tweede plaats voor Wings for Life is al iets verrassender. “Al moet je dat nuanceren, want het is wel de grootste loopwedstrijd ter wereld omdat het op meerdere locaties tegelijkertijd plaatsvindt”, aldus De Smet. “Het is een apart concept, zonder finish. Wings for Life maakt ook een metafoor tastbaar die iedereen kent: de tijd haalt ons allemaal in.”

“Van lopen krijg je dorst. Vandaar de Great Breweries Marathon op 3″, lacht De Smet. “Lopen en bier, het is een combinatie die blijkbaar goed bij ons past. En heel wat mensen zullen uiteraard vooral benieuwd zijn naar de eerste editie“, besluit onze journalist.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?