Naakt joggende priester riskeert celstraf

De Amerikaanse pastoor Robert Whipkey riskeert 18 maanden cel voor openbare zedenschennis omdat hij 's ochtends vroeg in zijn adamskostuum liep te joggen.

Eerwaarde Whipkey, hier mét kleren aan.
De 53-jarige Whipkey werd gesnapt toen hij voor zonsopgang naakt aan het joggen was op de atletiekpiste van een middelbare school. Een politieman, die om halfvijf ’s ochtends terugkeerde van zijn dienst, zag de naakte geestelijke en arresteerde hem.

“Ik wilde niet dat m’n kleren naar zweet zouden gaan stinken”, zo verdedigde de 53-jarige geestelijke uit de staat Colorado zijn naaktloperij tijdens een hoorzitting. “Ik ging ervan uit dat niemand me zou zien.”

Eerwaarde Whipkey ontdoet zich blijkbaar wel vaker van zijn kleding. In z’n adamskostuum rondlopen in de tuin en naaktzwemmen behoren tot zijn vaste bezigheden. Als verzwarende omstandigheid wordt door Justitie aangevoerd dat Whipkey zich ooit in zijn blootje stond te scheren tijdens een zomerkamp voor jongens. 

Whipkey wordt nu vervolgd voor schending van de openbare eerbaarheid. Voorlopig staat de priester op non-actief, want het aartsbisdom Denver heeft hem geschorst.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?