Na de scheldpartij: ‘Ik sta net bekend om mijn sportieve gedrag’

Vorige week deelden we op onze website een filmpje over een scheldpartij die ontstond na een veldloop in Nederland. Een van de betrokken partijen zat bijzonder verveeld met de situatie.

Monique Verschuure (op de foto links) won vorige week de Inkelcross, maar helaas voor haar ging het na afloop vooral over de scheldpartij die ontstond. Monica Sanderse, die tweede werd, vond dat Verschuure haar onderweg op niet reglementaire wijze gepasseerd was en trok na de finish fel van leer.

Er bestaan naar verluidt ook beelden van de inhaalactie, maar Sanderse wil niet dat die vrijgegeven worden. Verschuure was zich in ieder geval van geen kwaad bewust en zat met het voorval in haar maag. Ze contacteerde ons zelf: “Ik ben ten onrechte beschuldigd. Meerdere getuigen hebben ondertussen verteld dat mijn inhaalactie op correcte wijze gebeurde. Ik ben geen onsportieve atlete. Integendeel: ik sta net bekend om mijn sportieve gedrag. Ook al gebeurde dit in Nederland, ik wil ook in België als een sportieve atlete beschouwd worden.”

Voor Verschuure is de zaak hiermee afgesloten. Ze hoopt dat iedereen zich opnieuw op het sportieve kan focussen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?