Mysterieuze loper heeft na 4 maanden een identiteit

Vreemd verhaal uit Duitsland, waar het lange tijd leek alsof een loper niet bestond. Tot een sleutel voor de doorbraak zorgde.

Midden maart stuikte de loper tijdens een training ineen in het Volkspark Wilmersdorf in Berlijn. Voorbijgangers troffen hem aan en verwittigden de hulpdiensten. Ondertussen zijn we vier maanden later en ligt de man nog altijd in coma.

Dat is op zich al geen goed nieuws, maar er zit ook een uiterst bizarre kant aan dit verhaal. De overheidsdiensten wisten na vier maanden nog steeds niet wie de persoon in kwestie was. Hij werd in al die tijd niet als vermist opgegeven en er waren niet de minste aanknopingspunten. Het leek alsof hij niet bestond. Zijn vingerafdrukken kwamen ook in geen enkele databank voor en een foto verspreiden voor het grote publiek, leverde evenmin resultaat op. De politie van Berlijn omschreef de situatie dan ook als ‘nog nooit meegemaakt’.

Doorbraak

De sleutel tot de doorbraak bleek … een sleutel te zijn, want woensdagavond kreeg de loper eindelijk een identiteit. Het gaat om een 74-jarige alleenstaande man uit Berlijn, met Iraanse roots, zonder familie. De politie had ook een foto verspreid van de sleutel van de man – het enige wat hij bij zich had tijdens zijn loopje. En die sleutel werd uiteindelijk herkend door de buurman van de persoon – die een soortgelijke sleutel heeft en in hetzelfde flatgebouw woont. De politie ging met de buur mee naar het gebouw, en kon met de sleutel effectief een deur openen. Nader onderzoek leerde dat niemand in het gebouw de persoon eigenlijk kende. Hij leefde volledig afgezonderd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?