Motard stuurt koplopers verkeerd: weg zege (video)

Met Eyob Faniel kreeg de marathon van Venetië een thuisloper als winnaar. Knap, al kreeg de man wel wat hulp uit onverwachte hoek.

Na 25 kilometer liepen zes lopers voorop. Zij leken ook op weg om onder elkaar te gaan uitmaken wie de marathon van Venetië zou winnen. Maar plots stond er wel bijzonder weinig publiek langs de kant van de weg en reden er gewoon auto’s op het parcours. De zes waren een motard van de wedstrijdorganisatie blindelings gevolgd en die had een afslag gemist.

De kopgroep maakte rechtsomkeer om weer op het parcours te lopen (bekijk de video hieronder), maar de omweg had de lopers wel minstens twee minuten gekost. Daar profiteerde Eyob Faniel optimaal van. Hij had een minuutje achterstand op de kop van de wedstrijd, maar kreeg de leiding plots in de schoot geworpen. Na 2u12’16” kwam de Italiaan ook als eerste over de finish, hij had drie minuten voorsprong op de tweede.

Faniel is trouwens de eerste Italiaan in 22 jaar die in Venetië op het hoogste schavotje staat. Zeer recent gign het ook in Duitsland op zeer gelijkaardige wijze mis tijdens een marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.