Moeder loopt snelle marathon met buggy & 3 kinderen

Met de buggy, voorraad en haar 3 kinderen duwde Theresa Marie Pitts zo'n 70 kg voort en liep ze de marathon in een tijd die haar in het Guinness World Record bracht.
De Amerikaanse Theresa Marie Pitts brak op haar 38ste het Guinnes World Record op de marathon in Missoula: 4u25′. Wat haar prestatie nog extra impressionant maakt, is dat de marathon met haar 3 kinderen ook haar eerste was. De moeder van 8 begon pas op regelmatige basis te trainen na de bevalling van haar 6de kind. Aan het Amerikaanse tijdschrift Health vertelt ze lange tijd depressief te zijn geweest: “Ik zocht een manier om zowel mentaal als fysiek opnieuw beter te worden.” En met lopen leek ze die manier te hebben gevonden.
2 jaar geleden liep ze pas haar eerste 5 km met een dubbele buggy. Ze besloot na de bevalling van haar 8ste kind een marathon te lopen. Zodra die 5 weken oud was, begon ze ‘serieus’ op langeafstand te trainen, samen met haar 3 jongsten in de buggy. Door wedstrijden als de marathon uit te lopen, wil ze een voorbeeld zijn van ‘mentale sterkte’ voor haar kinderen en anderen die het moeilijk hebben. Ze wil haar kinderen leren ook zo’n attitude te ontwikkelen. In september wil ze opnieuw deelnemen aan een halve marathon… met haar drie kleinsten in de buggy uiteraard.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?