Mizuno en Rijksmuseum creëren ‘kunstzinnige’ loopschoen

De Mizuno Wave Ultima 11 Amsterdam is geïnspireerd op De Nachtwacht van Rembrandt.
De nieuwe hardloopschoen Wave Ultima 11 Amsterdam van Mizuno is letterlijk en figuurlijk eentje uit de kunst. Deze officiële schoen van de TSC Amsterdam Marathon 2019 is tot stand gekomen in samenwerking met het Nederlandse Rijksmuseum en geïnspireerd op De Nachtwacht van Rembrandt. Dit alles in het kader van Rembrandtjaar 2019.
Zo vind je aan de buitenzijde het spel van licht en donker, terwijl op de binnenzool fragmenten van het beroemde schilderij terugkomen. De Pantone kleuren van het werk zijn doorgevoerd in de Pantone kleuren van de schoen.
Mizuno 20 jaar hoofdsponsor 
Mizuno is dit jaar voor de 20ste keer hoofdsponsor van een van de grootste hardloopevenementen van Europa. De TCS Amsterdam Marathon, die dit najaar plaatsvindt op 20 oktober 2019.

Mizuno Wave Ultima 11 
De Wave Ultima 11 is ook uit de kunst vanwege het pallet aan uitmuntende running-eigenschappen. De hardloopschoen is ontworpen voor de soepelste hardloopervaring en geeft een ongekende demping en stuwing. Energie die bij het neerdalen van de schoen op de grond vrijkomt, wordt opwaarts teruggegeven. Zo functioneert de Wave-plaat letterlijk als een springveer voor een maximale energieopbrengst. De U4icX technologie biedt extra demping aan de achterzijde zodat de hiel extra ontlast wordt. De strategisch geplaatste versterkingen en het zachte bovenwerk bieden bovendien een stevige en prettige pasvorm.

Mizuno omschrijft de Wave Ultima 11 Amsterdam als een stijlvol eerbetoon aan het beroemdste Nederlandse kunstwerk, maar ook als een eerbetoon aan alle voeten die het beste hardloopschoeisel verdienen. 
Bekijk zeker ook de motiverende video die gemaakt werd om de samenwerking tussen Mizuno, het Rijksmuseum en de TCS Amsterdam Marathon aan te kondigen. 

De Mizuno Wave Ultima 11 Amsterdam vind je in loopspeciaalzaken en kost 134,95 euro. Surf voor meer informatie naar de website van Mizuno. 

Mizuno x Rijksmuseum x Rembrandt for TCS Amsterdam Marathon 2019 from Mizuno Marketing on Vimeo.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.